Japonské nože

26 položek celkem
Čínský nůž ZEN 18 cm, černá, Yaxell
Novinka
6 590 Kč
YAX35519
Japonský nůž GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, černá, Dellinger
Novinka
DNGR8594195884092
Japonský nůž KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, hnědá, Dellinger
Novinka
DNGR8595705405981
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
YAX36634
Japonský nůž KIRITSUKE ZEN 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
4 690 Kč
YAX35534
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell
Novinka
5 690 Kč
YAX36604
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
Japonský kuchařský nůž Sujihiki Dellinger 24 cm
8 899 Kč
DNGRSXL9309
Japonský nůž Nakiri Classic Ikon Wüsthof 17 cm
3 949 Kč
WU1030332617
Japonský vykosťovací nůž Boning Samurai Dellinger 15 cm DNGRSXLKHP6
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž