Omáčníky

2 položek celkem

Mísy na omáčky a omáčníky - malé nádobí, které má význam

Co je to miska na omáčku?

A miska na omáčku je malá miska, která se často používá k podávání omáček a dipů. Obvykle se dodávají v různých velikostech a tvarech a jsou vyrobeny z keramiky nebo porcelánu. Obvykle se používají v restauracích, kavárnách a domácnostech k podávání kečupu, hořčice, sójové omáčky, salsy a dalších dipů nebo omáček k hlavním jídlům.

Džbánky na omáčky jsou malé džbánky s uchem, které se používají k podávání horkých nebo studených omáček. Obvykle se vyrábějí z porcelánu, moderní omáčníky mohou být i z nerezové oceli.

Na stránkách Kulina najdete také omáčníky neboli saucières - nízké džbánky s uchem a ve tvaru lodičky, v nichž se podává omáčka nebo omáčka. Jsou velmi elegantní a obvykle se používají při slavnostních příležitostech. Můžete použít omáčník servírovací lžíceomáčku.

A pokud hledáte jiný typ nádobí, určitě si prohlédněte naše servírovací misky, džbány na mléko a nádobí na podávání občerstvení.

Proč potřebujete k jídlu omáčku?

Omáčka je tekutý nebo polotekutý lektvar, který se podává k jídlu nebo se do něj přidává při vaření. Omáčky dodávají pokrmům chuť a vlhkost, zlepšují strukturu jídla a vylepšují vzhled talíře.

Jaké jsou různé druhy omáček?

Existuje několik druhů omáček, z nichž každá má zvláštní chuť, strukturu a složení. Následuje několik nejoblíbenějších kategorií omáček:

  • Rajčatové omáčky: Patří sem omáčky na těstoviny, pizzu a marinara a jejich hlavní složkou jsou rajčata.
  • Omáčky na bázi smetany, jako je Alfredo, bešamel a sýrová omáčka, se vyrábějí ze smetany, mléka nebo jiných mléčných složek.
  • Omáčky na bázi omáčky: Patří mezi ně hovězí, vepřová, kuřecí a krůtí omáčka.
  • Omáčky na bázi pesta, jako je rukolové, ze sušených rajčat a bazalkové pesto, se připravují z čerstvých bylinek, sýra, ořechů a česneku.
  • Pálivé omáčky: Mezi ně patří omáčky Sriracha, Tabasco a habanero, které se vyrábějí z chilli papriček.
  • Sójové omáčky: Příkladem sójových omáček, které se vyrábějí ze sóji, jsou omáčky teriyaki, hoisin a sójová zázvorová omáčka.
  • Ovocné šťávy: Příkladem ovocných omáček je mangová omáčka, jablečná omáčka a brusinková omáčka.
  • Omáčky na bázi holandské omáčky, jako je holandská omáčka, béarnaise a majonéza, se připravují z vajec a másla.

Nakonec je k dispozici několik druhů omáček, z nichž každá má specifickou chuť a použití. Vaše specifické potřeby a připravované jídlo určí, jaký druh omáčky si vyberete, a na adrese Kulina najdete tu správnou miska na omáčku . Nabízíme džbány a misky na omáčky renomovaných značek, jako je MIJ.