Rendlíky

6 položek celkem
Rendlík ADAMANT 18 cm, černá, hliník, Fissler
CHEFSHOP WEEKEND
2 289 Kč
FS156155181000
Tefal L7630532 01 (1)
949 Kč
TEFL7630532
Tefal L7632832 02
767 Kč
TEFL7632832
ImgW.jfif
CHEFSHOP WEEKEND
799 Kč
TEFL7632932
Tefal L7633032 01
CHEFSHOP WEEKEND
826 Kč
TEFL7633032

Kastroly - malé, ale nezbytné hrnce do každé kuchyně

Z jakých prvků se skládá hrnec na omáčku?

Kastroly jsou nižší než běžné hrnce, mají menší průměr než kastroly a dlouhou rukojeť jako pánev. Používají se k vaření tekutin na sporáku, zejména pokud vyžadují zahuštění nebo redukci (např. omáčky, rizoto atd.). Dlouhá rukojeť usnadňuje držení hrnce na místě a zároveň míchání tekutiny kuchyňskou lžící.

K čemu používáte hrnec na omáčku ?

Hrnce jsou velmi všestranné a v každé kuchyni nesmí chybět. Lze je použít pro:

  • příprava a zahušťování omáček
  • vaření malých porcí polévek, dušených pokrmů, dětských jídel, omáček
  • příprava potravin, jako je ovesná kaše nebo pudink
  • ohřívání malých porcí jídla
  • příprava jídla pro jednu nebo dvě osoby

Jaký hrnec na omáčku vybrat?

Na Kulina vám nabízíme široký sortiment pánví ( zde se podívejte na naše nejprodávanější pánve), které jsou vyrobeny z různých materiálů, vyrábějí je spolehlivé značky, jsou k dispozici v různých barvách a jsou určeny pro různé styly interiérů. Pokud si nevíte rady s výběrem hrnec na omáčku , přečtěte si našeho průvodce nákupem hrnců a podívejte se na naše nerezové hrnce z nabídky WMFzwilling, Fissler. Některé z našich hrnců jsou vybaveny poklicí a některé jsou vhodné pro použití v troubě.

Náš tip: Pokud hledáte krásné hrnce do kuchyně, podívejte se na měděné pánve Mauviel, de Buyer nebo Eva solo Vydrží celý život a vypadají velmi elegantně, zejména pokud je zavěsíte na stojan na hrnce. Zde si také můžete přečíst našeho průvodce nakupováním pánví.

Jak se starat o hrnce?

Víte, že většina lidí si koupí sadu hrnců jen dvakrát nebo třikrát za život? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji než hrnce! Proto se vyplatí investovat do kvalitních hrnců a těšit se z jejich funkčnosti po mnoho let a při každém vaření. A pokud investujete peníze do kvalitního nádobí, měli byste se o něj také řádně starat. Jak se starat o hrnce a pánve?

  • před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že jste hrnec na omáčku nevložili do myčky, pokud to není doporučeno,
  • nepoužívejte kovové nádobí, které by mohlo poškrábat povrch hrnců, ale dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní
  • nenechávejte špinavý hrnec na omáčku přes noc nebo ho dlouho namáčejte (zejména pokud je vyroben z nerezové oceli),
  • pokud se chcete zbavit skvrn na povrchu nerezového hrnec na omáčku, vyčistěte jej přípravkem na čištění nerezové oceli,
  • vyhněte se čištění hrnců s keramickým povrchem ocelovou vlnou,
  • ihned po použití vyčistěte železné hrnce a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
  • vyhněte se teplotnímu šoku, nedávejte horké hrnce do studené vody apod.
  • nevařte v litinových hrncích kyselé potraviny (např. rajčata),
  • neukládejte hrnce a pánve s povrchovou úpravou na sebe, protože by mohlo dojít k jejich poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.