Šálky a podšálky

21 položek celkem
Podšálek hnědý Tonka CARACTERE REVOL
CHEFSHOP WEEKEND
410 Kč
RV652770
Podšálek khaki Cardamon CARACTERE REVOL
CHEFSHOP WEEKEND
410 Kč
RV652769
Podšálek muškátový Nutmeg CARACTERE REVOL
CHEFSHOP WEEKEND
410 Kč
RV652765
Podšálek RIDGED INDIGO MIJ 12 cm
CHEFSHOP WEEKEND
119 Kč
MIJC2299
Podšálek bílý White Cumulus CARACTERE REVOL
CHEFSHOP WEEKEND
410 Kč
RV652766
Podšálek kari Tumeric CARACTERE REVOL
CHEFSHOP WEEKEND
400 Kč
RV652771
Podšálek Legio O 16 cm Eva Solo
CHEFSHOP WEEKEND
218 Kč
ES886250
ALFM1079 1 ALFM1079
ALSG5379 1 ALSG5379
ALAJM2879 1 ALAJM2879
ALAGV2977 1 ALAGV2977
ALSG5377 1
234 Kč
ALSG5377
ALSG5388 1 ALSG5388
Podšálek RIDGED INDIGO MIJ 12 cm
CHEFSHOP WEEKEND
149 Kč
MIJC2273

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.