Cheesecake, jehož hlavní přísadou je čokoláda. Tato skvostná delikatesa, která je pro mnoho z nás návyková, vyzní mnohem lépe a výrazněji, přidá-li se do ní chilli. Neobvyklé spojení pikantní chilli papričky a smyslné čokolády zaručí dokonalou souhru chutí. Vyzkoušejte sami.
Ingredience
Na 20 cm korpus
- 200 g kakaových sušenek
- 75 g másla
Na náplň
- 170 g hořké čokolády (alespoň 70 % kakaa)
- 1 zarovnanou lžičku mletých chilli papriček
- 375 g krémového sýra
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 120 ml zakysané smetany
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dno otevírací dortové formy vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs pečlivě natlačte na dno i boky připravené formy a dejte péct na 10 minut.
2. Zatím si připravte krém. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní chilli. Promíchejte krémový sýr s cukrem a do této směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Po jednom zapracujte vejce a nakonec zakysanou smetanu.
3. Směs vlejte na předpečený korpus a uhlaďte povrch. Cheesecake dejte péct tak, že na dno trouby vložte nádobu s vodou a pečte 15 minut na 180 °C, poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě dalších 45 minut. Cheesecake nechte ve formě zcela vychladnout. Pak ho přesuňte do lednice a chlaďte přes noc.
Jediný kousek pohladí vaše chuťové pohárky. Přejeme dobrou chuť!