Avokádo je jednou z nejpoužívanějších ingrediencí při přípravě sushi. Milovníci sushi si ho tak oblíbili, že si někteří z nich ani nedovedou představit svůj oblíbený pokrm bez této suroviny s máslovou konzistencí, která se rozplývá na jazyku. Sushi má mnoho podob, a takové exotické ovoce je příjemnou změnou, obzvlášť v případě, že exotickým sushi zakončíte svůj oběd.
Pokud má ale dojít na domácí přípravu, mnozí si neví rady s loupáním avokáda, kiwi a manga. Většinou zvolí způsob, kdy slupku odkrajují a zároveň tím ukrojí i nemalé části ovoce. Naučíme vás jednoduchý trik, jak rychle oloupat avokádo, mango i kiwi, a to doslova během pár sekund. Postačí vám k tomu pouze obyčejná sklenice!
Avokádo můžete také rozříznout na polovinu, vyjmout pecku, lžící projet kolem dokola a vyjmout vnitřní část. Mango i kiwi jsou složitější na oloupání, proto doporučujeme tento jednoduchý trik z videa, které vám ulehčí práci s přípravou před samotnou výrobou sushi.