V předchozím článku jsme vám prozradili, co je to saké, z čeho se tento japonský alkoholický nápoj vyrábí a jak si ho nejlépe vych...
Blog Sushi, Strana 2
Nechutná vám syrová ryba? Dejte sushi šanci a vychutnejte si ho s uzeným lososem. Kromě toho, že skvěle chutná, je uzený losos tak...
Více, jaká je historie sushi? Zdá se, jako by tady s námi bylo odjakživa. Moderní sushi ale poprvé spatřilo světlo světa na začátk...
Stalo se vám, že jste koupili rybu na sushi a nakonec jste jeho přípravu odložili? Nebo jste si do zásoby pořídili suroviny na sus...
Sushi si bez nakládaného zázvoru nedovedeme představit. Věděli jste ale, že má taky spoustu příznivých účinků pro naše zdraví? Vše...
Sushi máme všichni zažité jako lehké a zdravé jídlo, které nás udrží navždy mladé. Vždyť pochází z Japonska a tamní obyvatelé vypa...
Nigiri, chirashi, inarizushi. A spousta dalších. Jednotlivých druhů sushi existuje takové množství, že vyznat se ve všech by dalo ...
Víte, jak si co nejlépe vychutnat sushi? Namáčíte si sushi do sójové omáčky tak, že ho celé ponoříte? A víte, že se to nemá? S obl...
Tradiční japonská kuchyně 日本料理 je svěží, zdravá a hlavně jednoduchá. Není jen o sushi. Vyzkoušíte rychlý a skvělý pokrm Maguro tat...
Moderní kuchyně ráda experimentuje a kombinuje na první pohled věci zcela neslučitelné. Bylo tomu tak i Sushirrito, čili Burrrita ...
K vyhlášeným japonským pochoutkám patří sushi i soba nudle. Někoho napadlo tyto dvě pochoutky sloučit do jedné, čímž vzniklo zcela...
Osvojili jste si základy sushi a chcete trochu experimentovat? S chutí do toho. Vždyť už naše babičky říkaly, že se jí i očima. P...
Co všechno může být sashimi? Zatímco si mnoho lidí jako sashimi představuje především syrové ryby a mořské plody, není tomu tak. J...
Restaurace s dopravníkovým pásem na sushi není už typická pouze pro Japonsko, kde se tento koncept téměř před šedesáti lety zrodil...
Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dost...
Češi jsou sice národ docela konzervativní, ale světová kuchyně jejich srdce přesto dobývá. Stále více jsou oblíbené asijské a sush...
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni, zejména pak na sushi a vietnamskou kuchyni. Aby se dostal co nejblíže exotickým ...
Tempura je japonské národní jídlo (původem ale z Evropy!), jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém...