Honza Rambousek
Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky první série známé soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři.
1. Který z grilů Weber je tvůj nejoblíbenější?
Gril na dřevěné uhlí Smokey Joe Premium 2 299,- |
Gril na dřevěné uhlí Master-Touch černý 8 999,- |
Gril na dřevěné uhlí Master-Touch šedý 8 999,- |
2. Jak se ti s grily Weber pracuje a jaké jsou jeho výhody?
3. Proč bys doporučil právě grily Weber?
4. Co nejraději a nejčastěji griluješ?
Hodně používám gril k zauzování (ryby, sýry, máslo, brambory, vejce....) Baví mě si hrát, takže občas nějaká ta bábovka nebo koláč či pizza se taky najdou. Nejraději není nejčastěji... nejčastěji stále převládá maso a ryby ;-)Honza Křídlo
Honza se hned po škole vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. V současnosti Honzu můžete kromě kurzů v Chefparade potkat také v bistru Dish, kde připravuje skvělé burgery.
1. Který z grilů Weber je tvůj nejoblíbenější?
|
Plynový gril Genesis II LX S-440 69 990,- |
|
|
|
2. Jak se ti s grily Weber pracuje a jaké jsou jeho výhody?
Na tomto grilu jde vše úplně samo, takže pracovat s ním je naprosto jednoduché a každý si hned připadá jako naprostý profík. Výhodou je jeho velká grilovací plocha, kde na jedné straně můžu například ve woku připravovat grilovanou zeleninu, těstoviny a vše co mám rád a na straně druhé grilovat třeba parádní steaky.
Nesmím taky zapomenout na detaili jako iGrill, který mi díky aplikaci pomůže s pohlídáním té správné úpravy masa. Podsvícení regulace teploty, světlo na madle, které se rozsvítí po otevření grilu, takže člověk ve tmě nemusí pobíhat s čelovkou atd. Výhod je strašná spousta a bavit se o všech by bylo na dlouho.
3. Proč bys doporučil právě grily Weber?
Především je to silná značka na trhu s dlouholetou tradicí, ale já jsem spíš praktický člověk, takže mě více než různá ocenění a trofeje zajímá materiál, praktičnost, výdrž a zkrátka vše, co by jsem za své peníze očekával.
Grily Weber toto vše stoprocentně splňují, ať už je to jeho naprostá flexibilita, protože si v něm můžu připravit prakticky vše, co dělám doma v běžně vybavené kuchyni a to třeba i štrůdl, nebo Indické Tikka Masala, tak až po konečnou údržbu, která je jednoduchá a většinu částí můžete dát do myčky na nádobí.
Naše nejčtenější články
4. Co nejraději a nejčastěji griluješ?
To je celkem těžké vybrat jen jedno jídlo, protože jak už jsem říkal, na grilech Weber se dá připravovat prakticky vše, co se dá připravit doma v troubě, nebo na pánvi na sporáku. Takže v létě dělám v podstatě vše, co by jsem vařil doma na terase a užívám si pohodu s přáteli a vychlazeným pivem.
Související odkazy
Ke grilům Weber v hodnotě 8 000 Kč a více nyní dostanete kurz grilování Weber Grill Academy zdarma!
Stáhněte si náš e-book o grilování zdarma. Dozvíte se v něm vše, co jste chtěli vědět o grilování. Od zapálení grilu, přes přípravu pokrmu až po jeho údržbu.