Šéfkuchaři z Chefparade o grilech Weber

Vyzpovídali jsme kuchaře z Chefparade, kteří jsou zároveň autorizovanými lektory Weber Grill Academy, Honzu Rambouska a Honzu Křídla. Na kterém grilu se jim pracuje nejlépe, co nejraději grilují a proč doporučují právě grily Weber? To a spoustu dalšího se z rozhovoru dozvíte.
 

Honza Rambousek

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky první série známé soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři.

Honza Rambousek

 

1. Který z grilů Weber je tvůj nejoblíbenější?

Mám rád "kouřícího džoujího" (pozn. red.: gril Smokey Joe). Ne vždycky chce každý pohostit půl ulice, takže nepotřebuje velké grily. Oběd pro dva, tři lidi... něco zaudit na štěpkách, malé ohniště na buřty, přenosnost, jemný rošt...a hlavně minimum práce s úklidem.  Velký gril znamená i velký úklid a to je možná důvod, proč si lidi na grilování svolají půlku vesnice a připravuje se a konzumuje strašně moc jídla. Když už, tak už. Malý gril je skoro vždycky po ruce, je rychle nahřátý a spotřebuje minimum paliva, takže ho zprovoznit jenom kvůli dvěma kotletkám není vůbec problém. Rozpálíte váš velký gril kvůli dvěma kotletkám? Jelikož ale nejsem vlk samotář, občas se sejdeme ve více lidech, mám rád univerzálnost a vysoký žár briket Weber, gril Weber Master touch 57 to jistí z druhé pozice.
 
 
 
weber smokey joe weber mastertouch weber mastertouch grey

Gril na dřevěné uhlí Smokey Joe Premium

2 299,-

Gril na dřevěné uhlí Master-Touch černý

8 999,-

Gril na dřevěné uhlí Master-Touch šedý

8 999,-

Prohlédnout

Prohlédnout

Prohlédnout

2. Jak se ti s grily Weber pracuje a jaké jsou jeho výhody?

Gril je pomocník můj, ne já jeho opravář, takže asi tak. Kvalita a jejich práce se vzduchem. Když to zavřu, chcípne to....když zavřu půlku - nehoří to a nechcípne to...když to otevřu všechno, nehoří a jede jako ďábel ;-) Tohle nejde popsat...prostě s nimi musíte někdy něco ugrilovat (přijďte třeba na náš kurz Weber Grill Academy).
 

3. Proč bys doporučil právě grily Weber?

Doporučil bych je proto, protože jsem viděl, jak se vyrábí - žádné barvy, ale porcelánové glazury, ne jedna vrstva, ale třikrát chromované dráty, nebo rovnou nerez a mraky a mraky příslušenství. Pracuji s nimi na profesionální úrovni i zátěži, takže vím, co umí. Když se člověk o ně stará, tak má gril na hodně dlouho ;-)
 

4. Co nejraději a nejčastěji griluješ?

Hodně používám gril k zauzování (ryby, sýry, máslo, brambory, vejce....) Baví mě si hrát, takže občas nějaká ta bábovka nebo koláč či pizza se taky najdou. Nejraději není nejčastěji... nejčastěji stále převládá maso a ryby ;-)
 
 weber gril ryba

 

Honza Křídlo

Honza se hned po škole vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. V současnosti Honzu můžete kromě kurzů v Chefparade potkat také v bistru Dish, kde připravuje skvělé burgery.

Honza Křídlo

 

1. Který z grilů Weber je tvůj nejoblíbenější?

Rozhodně je to Genesis II LX S-440.
 
  weber genesis II lx  

 

Plynový gril Genesis II LX S-440

69 990,-

 

 

Prohlédnout

 

 

2. Jak se ti s grily Weber pracuje a jaké jsou jeho výhody?

Na tomto grilu jde vše úplně samo, takže pracovat s ním je naprosto jednoduché a každý si hned připadá jako naprostý profík. Výhodou je jeho velká grilovací plocha, kde na jedné straně můžu například  ve woku připravovat grilovanou zeleninu, těstoviny a vše co mám rád a na straně druhé grilovat třeba parádní steaky.

Nesmím taky zapomenout na detaili jako iGrill, který mi díky aplikaci pomůže s pohlídáním té správné úpravy masa. Podsvícení regulace teploty, světlo na madle, které se rozsvítí po otevření grilu, takže člověk ve tmě nemusí pobíhat s čelovkou atd. Výhod je strašná spousta a bavit se o všech by bylo na dlouho.

 

3. Proč bys doporučil právě grily Weber?

Především je to silná značka na trhu s dlouholetou tradicí, ale já jsem spíš praktický člověk, takže mě více než různá ocenění a trofeje zajímá materiál, praktičnost, výdrž a zkrátka vše, co by jsem za své peníze očekával.

Grily Weber toto vše stoprocentně splňují, ať už je to jeho naprostá flexibilita, protože si v něm můžu připravit prakticky vše, co dělám doma v běžně vybavené kuchyni a to třeba i štrůdl, nebo Indické Tikka Masala, tak až po konečnou údržbu, která je jednoduchá a většinu částí můžete dát do myčky na nádobí.

Naše nejčtenější články

 

4. Co nejraději a nejčastěji griluješ?

To je celkem těžké vybrat jen jedno jídlo, protože jak už jsem říkal, na grilech Weber se dá připravovat prakticky vše, co se dá připravit doma v troubě, nebo na pánvi na sporáku. Takže v létě dělám v podstatě vše, co by jsem vařil doma na terase a užívám si pohodu s přáteli a vychlazeným pivem. 

Weber Grill Academy3 

Související odkazy

 

Ke grilům Weber v hodnotě 8 000 Kč a  více nyní dostanete kurz grilování Weber Grill Academy zdarma!

Weber academy FB

 

Stáhněte si náš e-book o grilování zdarma. Dozvíte se v něm vše, co jste chtěli vědět o grilování. Od zapálení grilu, přes přípravu pokrmu až po jeho údržbu.

banner_e-book_grilování