Cedníky, síta a trychtýře

4 položek celkem
cednik max le chinois alessi 30 cm 1
10 270 Kč
AL90025
7808701 bio circular KOZ7808701
7808700 bio circular KOZ7808700
7808703 bio circular KOZ7808703

Cedníky, cedníky a nálevky - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Cedníky, cedníky a nálevky jsou nezbytným kuchyňským příslušenstvím (viz náš nákupní průvodce 10 kuchyňskými nezbytnostmi zde). Budete je potřebovat k různým kuchyňským pracím, proto si vyberte správné příslušenství, které vyhovuje vašim potřebám.

Jaký je rozdíl mezi cedník a sítkem?

Cedníky i cedníky mají otvory, které slouží k odvádění tekutin z potravin po vaření nebo mytí. Hlavní rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že cedník je obvykle větší nádobí ve tvaru mísy s většími otvory ve stěnách a na dně a často má nožičky, které umožňují jeho umístění do dřezu, zatímco cedník je zařízení ve tvaru mísy, ale s jemnými oky, často opatřené dlouhou rukojetí na jednom konci a malou na opačné straně, takže jej můžete zavěsit nad hrnec nebo jej držet. Malá oka sítka lze použít k větší filtraci a k pasírování zeleniny. Přesto lze obojí použít k odkapávání těstovin!

Trychtýře se naopak používají ke kanalizaci kapalin nebo jemnozrnných látek do nádob s malými otvory. Účelem použití nálevky je minimalizovat rozlití kapaliny při jejím přelévání do nádoby. Nálevku můžete použít na domácí šťávy (např. malinovou šťávu), tinktury a likéry. K plnění domácích džemů do sklenic lze použít nálevku se širokým hrdlem.

Jak vyčistit sítko?

Čištění sítka se může zdát obtížné, zejména pokud je ocelová síťka poměrně jemná. Bude snazší, když smícháte trochu teplé vody a několik kapek prostředku na mytí nádobí a namočíte sítko do vody kuchyňská mísa asi na 15 minut. Poté jej opláchněte, abyste odstranili veškerou mýdlovou vodu. Nepoužívejte však chlór, bělidlo nebo extrémně horkou vodu, protože mohou poškodit nerezovou ocel a způsobit její rezavění. Kromě toho se snažte cedník hned po použití umýt, abyste si usnadnili čištění.

Co byste měli zvážit při nákupu cedník nebo cedníku?

Při nákupu cedník nebo cedníku do kuchyně se ujistěte, že jste zvážili následující skutečnosti:

Materiál:

Bambus, plast a nerezová ocel jsou jen některé z materiálů používaných k výrobě cedníků, sítek nebo nálevek. Ujistěte se, že zvolený materiál je bezpečný pro potraviny, vysoce odolný a nerezaví. Nezapomeňte, že z nekvalitního a levného plastu se při použití při vysokých teplotách mohou uvolňovat škodlivé látky, a proto na stránkách Kulina nabízíme pouze certifikované materiály bez obsahu BPA, které jsou bezpečné pro potraviny.

Velikost:

Zamyslete se nad tím, kolik jídla obvykle vaříte. Pokud vaříte hodně těstovin, protože máte velkou rodinu, nebo pokud k večeři obvykle vaříte velké množství zeleniny, možná budete potřebovat větší cedník.

Pokud jste milovníky těstovin, můžete si prohlédnout také naše hrnce na těstoviny, které jsou vybaveny odpovídajícími cedníky, jež pojmou a scedí velké množství těstovin. A pokud vám záleží na vašem zdraví, možná vás zaujme i naše nabídka parních hrnců a parních vložek, které vám pomohou připravit zeleninu v páře - díky tomu si zachováte více živin, než když zeleninu vaříte ve vodě.

Síťka/otvory:

Každý cedník nebo sítko má různě velké otvory. Typ s jemnějšími oky lze použít pro mixované ovoce/zeleninu a má vysokou filtrační funkci. Cedníky mají větší otvory, takže je nemůžete použít například k oplachování pohankových krup. Zamyslete se nad jídlem, které obvykle připravujete, a vyberte příslušenství, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Na Kulina najdete široký výběr špičkových cedníků, cedníků, cedník lžic, nálevek a také děrovaných lžic - vše od renomovaných výrobců, jako jsou např Koziol, WMF, a Joseph Joseph. Podívejte se na nás!