Cukrářské špachtle

9 položek celkem
Zahnutá cukrářská špachtle 20 cm FKOfficium de Buyer DB423120
175838 1 cukrarska sterka de buyer 24 cm
320 Kč
DB489124N
Cukrářská špachtle 20 cm FKOfficium de Buyer
889 Kč
DB423020
Špachtle na polevu šikmá Pro ZWILLING
815 Kč
ZW37160028

Špachtle na polevy a zdobení - proměňte svůj dort v umělecké dílo

Co je to špachtle na polevu?

Špachtle na polevu, jak už jejich název napovídá, se většinou používají k roztírání polevy, roztírání náplně mezi vrstvy dortu a rovnoměrnému roztírání máslového krému na dorty, cupcaky a sušenky. Špachtle na polevu a zdobení mají obvykle dlouhé rukojeti, které udržují prsty mimo dosah krému nebo polevy, a obvykle dlouhé, úzké a trochu ohebné čepele, nejčastěji kovové.

Špachtle by měla pohodlně padnout do ruky a její čepel by měla být pevná, ale zároveň pružná, abyste mohli dosáhnout pěkných a hladkých okrajů.

Mezi našimi špachtlemi na zdobení dortů najdete také špachtle na pečení a stěrky na těsto, které vám pomohou při míchání těsta a stěrkování mísy.

Podívejte se na naši nabídku prvotřídního příslušenství na pečení od spolehlivých výrobců, jako jsou např de Buyer nebo Zwilling.

Jaký je nejlepší typ stěrky na polevu na dortu?

Ofsetová stěrka je tím správným nástrojem, kterým dostanete polevu na vrchol dortu. Tento typ špachtle má čepel připevněnou k rukojeti s posunutým úhlem. Díky tvaru máte větší kontrolu než u standardní špachtle a úhel vytváří prostor mezi vaší rukou a krémem, takže se vám nestane, že byste si omylem ponořili klouby do zpracovávané vrstvy. Šikmá čepel je také užitečná při vytahování potravin z pánví, forem nebo pečicích plechů.

Jak se používá ozdobná špachtle?

  • Před použitím namočte stěrku do horké vody, aby se na ni nepřichytila poleva.
  • Plochou stranou cukrářská špachtle naneste první vrstvu polevy nebo utěsněte drobky, abyste vytvořili vrstvu drobků. Tato vrstva může být poměrně tenká. Po nanesení drobenky dejte dort na 30 minut do lednice.
  • Na vrchní část druhé vrstvy dortu naneste kopeček polevy a rozetřete ji tak, aby byl povrch rovný. Poté pokryjte boky dortu polevou pomocí cukrářská špachtle. Takto pokračujte, dokud nepotáhnete celý koláč.

Jak udržuji svou cukrářská špachtle?

  • Před použitím stěrky ji vždy prohřejte pod horkou vodou , aby se na ni poleva nelepila.
  • Nikdy nepoužívejte polevu nebo zdobicí stěrku na nic jiného než na zdobení dortů. Nepoužívejte jej k otevírání víček (o plechovkách nemluvě!) a nenarážejte ostřím nože na tvrdý povrch, aby nedošlo k jeho poškození, odštípnutí nebo poškrábání. Vzniknou tak vrstvy polevy se vzorem, kterého byste nikdy nechtěli dosáhnout!
  • Ihned po skončení používání špachtli ručně umyjte a osušte ji měkkým hadříkem.