Japonské nože

28 položek celkem
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH164
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE Dellinger 19,5 cm DNGRSXLKH35
Japonský nůž na zeleninu Forged Brute 17,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV304136
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
1 856 Kč
FORGEDSDV623460
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH167
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
Tip
2 619 Kč
FDCK8175321
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
4 690 Kč
YAX35534
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH165
kucharsky nuz samurai dellinger 20 cm 1
3 299 Kč
DNGRSXLKHP8
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
134371 series red spirit yanagiba sashimi knife 24cm dick
2 220 Kč
FDCK8175724
Japonský nůž Gourmet Wüsthof 17 cm
Tip
2 119 Kč
WU1035046017
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH166
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Japonský kuchařský nůž KANETSUGU MIYABI ISSHIN Dellinger 21 cm DNGRSXL2005
Univerzální nůž ROSE WOOD DAMASCUS Dellinger 13 cm
1 199 Kč
DNGRXZB27RW5
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
Japonský nůž Santoku Victorinox 17 cm
2 190 Kč –14 %
1 878 Kč
VN6852017G
Santoku nůž CULLENS GERMAN SAMURAI Dellinger 17 cm
750 Kč
DNGRXZB13SS7
Kuchařský nůž GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD Dellinger 20 cm DNGRXZB9S8
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž