Okrajovací nože
Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu
Co je to ořezávací nůž?
ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.
K čemu mohu použít ořezávací nůž ?
Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:
- loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
- loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
- odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
- vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
- mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
- ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
- oddělování krevet od těla
Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.
Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?
Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:
- pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
- skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
- pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.
Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.
Jak se starat o ořezávací nůž?
Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:
- nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
- pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
- abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
- ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
- pravidelně brousit nůž