Sekáčky na maso

2 položek celkem

Sekáček - váš výkonný kuchyňský nástroj

Co je to sekáček a k čemu ho můžete použít?

Sekáček je obrovský nůž připomínající sekeru s obdélníkovou čepelí. Ačkoli se může zdát nepohodlný, jakmile ho začnete používat, budete ho používat stejně často jako kuchařský nůž. Jeho silnou čepel lze použít na:

  • štěpení velkých kusů měkkých kostí
  • krájení velkých kusů masa
  • krájení velké zeleniny, jako je dýně, zelí nebo dýně
  • krájení všech druhů zeleniny
  • drcení stroužků česneku
  • filetování ryb
  • nabírání nakrájených surovin a jejich přenášení do hrnce, pánve nebo pánve wok

Kolik druhů sekáčků existuje?

Na Kulina, najdete výběr prvotřídních sekáčků od světoznámých značek, jako jsou Wusthof a Zwilling. Výběr správného sekáček je zásadní a závisí na úkolu, který chcete nejčastěji provádět, a na surovinách, které s ním chcete připravovat. Existuje několik druhů sekáčků, které si můžete koupit, s čepelemi různých tvarů a velikostí a každý z nich má své vlastní vlastnosti.

  • Sekáček na maso

Sekáček na maso je kulinářský nástroj, který se používá k porcování velkých porcí masa, šlach a kostí. Sekáčkem lze zpracovávat měkčí kousky masa a také sekat kosti, chrupavky a šlachy. Bez problémů zvládne hovězí, vepřové i rybí maso a obvykle se používá k dělení pečeně a drůbeže.

  • Čínský sekáček

Velké nože známé jako "čínské sekáčky" se obvykle používají v čínské kuchyni, ale jsou vhodné i pro různé formy domácího vaření. Mají širokou čepel s měkkými křivkami a zaobleným ostřím. Po sekáčku na čínu budete sahat každý den, abyste mohli sekat, krájet, sekat na kostičky a mlet všechny ingredience pro svá oblíbená jídla.

  • Sekáček na zeleninu

Sekáček na zeleninu - velký hranatý nůž s velmi širokou čepelí - je ideální pro krájení velké zeleniny, jako je zelí, sekání tvrdé zeleniny, jako je mrkev, cibule a celer, ale i měkčí zeleniny, jako jsou rajčata.

Jak se starat o sekáček?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám sekáček vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nůž na šunku skladujte odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo stojan nablok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit sekáček pomocí brousek na nože -
  • používat prkénko dostatečně velké, aby se na ně vešla šunka, kterou chcete nakrájet