Špikovací nože

17 položek celkem
Špikovací nůž 8 cm FOUR STAR® ZWILLING
1 450 Kč –11 %
1 280 Kč
ZW31070081
145046 spikovaci nuz classic line wmf
699 Kč –12 %
612 Kč
WM1874536030
Špikovací nůž 10 cm PROFESSIONAL"S" ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
D764 10 white GUDED76410
Špikovací nůž Twin Grip XS Zwilling 9 cm
295 Kč –7 %
273 Kč
ZW38601090
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling tyrkysový 10 cm ZW38160100
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen GUDE76410
Špikovací nůž Twin Gourmet Zwilling 10 cm
695 Kč –17 %
570 Kč
ZW31620100
148805 spikovaci nuz 10 cm zwilling pro
1 970 Kč
ZW38400101
Špikovací nůž 10 cm Classic WÜSTHOF
1 989 Kč
WU406610
Špikovací nůž Twin Chef 2 Zwilling 10 cm
923 Kč
ZW34910101
Špikovací nůž 9 cm Classic WÜSTHOF
1 829 Kč
WU406609
Špikovací nůž 10 cm FOUR STAR® ZWILLING
1 450 Kč –6 %
1 350 Kč
ZW31070101
Špikovací nůž 9 cm Ikon WÜSTHOF
4 263 Kč –7 %
3 949 Kč
WU498609
Špikovací nůž 9 cm Classic Ikon WÜSTHOF
2 359 Kč
WU408609
4045a
799 Kč
WU1035048112

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.