Steakové nože Zwilling
Steakové nože - nejlepší dárek pro milovníky masa
Steakové nože jsou skvělé, pokud jste milovníkem masa nebo pokud hledáte dárek pro fanouška grilování. Na Kulina nabízíme vysoce kvalitní příbory, a pokud hledáte dokonalé steakové nože, určitě si prohlédněte naše nejprodávanější produkty a přečtěte si níže uvedeného průvodce.
Jaký je dokonalý steakový nůž?
Kvalitní steakové nože mají následující vlastnosti:
- velmi ostré nebo vroubkované ostří
- čepel o délce 10 až 15 cm v závislosti na výrobci
- extrémně odolné a robustní čepele, které lze zaručit pouze vysoce kvalitním zpracováním
- jsou vyrobeny z pečlivě vybrané oceli - nerezové nebo uhlíkové oceli, která nabízí ideální rovnováhu mezi stabilitou a flexibilitou
- jsou dokonale vyvážené a co nejlépe padnou do ruky
Proč potřebuji speciální nůž na steaky?
Slyšeli jste někdy výraz "šťavnatý steak"? Jsme si jisti, že jste to věděli, ale aby byl steak takový, potřebujete nůž, který maso nakrájí tak, aby z něj nevytékaly všechny šťávy. Pokud se vlákna masa proříznou ostrým nožem, zabrání se roztřepení masa a zachová se šťáva z masa.
Nezapomeňte, že steakové nože jsou ideální také pro všechny druhy grilovaného masa, stejně jako pro pizzu a další chutná sousta!
Proč jsou steakové nože vroubkované?
Existují dva typy steakových nožů - s vroubkovaným ostřím nebo bez něj. Steakové nože s vroubkovaným ostřím usnadňují krájení steaku, protože na steak působí větší tlak. Steakové nože bez vroubkovaných čepelí musí být ostřejší než běžné jídelní nože, aby se snadno prořezávaly křupavým masem a kůrkou.
Které značky jsou známé svými steakovými noži?
Na stránkách Kulina najdete velký výběr vysoce kvalitních steakových nožů renomovaných značek. Vybírat můžete z:
- Steakové nože Zwilling, známé svou německou kvalitou a spolehlivostí
- Steakové nože Wüsthof Gourmet vyrobené speciální technologií, která zaručuje výjimečnou ostrost
- Forged steakové nože - ručně vyrobené z japonské oceli
- nebo designové nože Laguiole na steaky z kolekce Innovation s vroubkovanou čepelí a rukojetí z dubového dřeva
Můžete si vybrat jeden steakový nůž, nebo si pořídit duo, pokud jste milovníci masa koupit celou sadu jako dárek nebo pěkný doplněk vaší grilovací desky.
Jak se mám starat o své steakové nože?
Pokud chcete, aby vám steakové nože vydržely po generace, měli byste se o ně řádně starat:
- steakové nože lze mýt v myčce nádobí, ale doporučujeme čistit nože ručně, protože mycí prostředky v myčce nádobí mohou poškodit povrch ocelové čepele.
- pokud mají nože dřevěnou rukojeť, nevkládejte je do myčky nádobí
- abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
- steakové nože uchovávejte odděleně, aby se jejich čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro, ve kterém byla zakoupena sada steakových nožů
- steakové nože brousit jako běžné nože, ale opatrně s vroubkovaným ostřím. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně pomocí keramické ocílka. Přesto je lepší svěřit vroubkované steakové nože odborníkovi.
Sada steakových nožů jako dárek
Steakové nože se často dodávají v elegantním dřevěném nebo koženém pouzdře a jsou praktickým kuchyňským doplňkem, a proto jsou ideálním dárkem pro všechny milovníky masa. Vyberte si sadu steakových nožů a překvapte svého partnera, manžela nebo bratra sadou příborů, kterou si zamiluje.