Varné konvice

1 položek celkem
Varná konvice PERKOMAX Petromax bílá
1 423 Kč –6 %
1 330 Kč
PET708019

Rychlovarné konvice - dodejte své kuchyni retro vzhled pomocí varné varná konvice

Standardní varné konvice nejsou v dnešní době tak oblíbené jako v minulosti, ale stále se používají v mnoha domácnostech. Nejlepší designéři jako Michael Graves a Aldo Rossi si navíc dali záležet a navrhli krásné konvice pro Alessi které jsou dnes ikonami designu. Pokud tedy máte pocit, že tradiční varná konvice je něco pro vás, nebo pokud máte rádi retro atmosféru ve vaší kuchyni, neváhejte a vyberte si stylovou konvici na Kulina.

Jsou rychlovarné konvice lepší než varné konvice?

Těžko říct, který typ konvice je lepší. Rychlovarné konvice umožňují rychlé vaření vody a jsou vybaveny automatickým vypínáním. Z dlouhodobého hlediska mohou ušetřit čas i peníze, protože jsou energeticky úspornější než varné konvice, ale musíte pamatovat na to, že vaříte jen tolik vody, kolik potřebujete.

Volba mezi varná konvice a rychlovarná konvice varná konvice v podstatě závisí na vašem osobním vkusu a požadavcích, včetně vizuálních preferencí.

A pokud jste milovníky čaje, na stránkách Kulina najdete také skvělé konvice, které vám umožní uvařit ten nejlepší čaj.

Proč Američané používají varné konvice?

Většina domácností v USA je napájena napětím 100-127 V, zatímco ve Velké Británii a mnoha dalších zemích se používá napětí 220-240 V. Elektrické konvice by tedy kvůli nižšímu napětí v USA neohřívaly vodu tak rychle jako ve Velké Británii. Většina lidí proto volí vaření vody v klasické konvici.

Proč bych neměl naplnit konvici horkou vodou?

Plnění konvice horkou vodou se nedoporučuje, protože by mohlo být nebezpečné a mohlo by dojít k poškození konvice.

Při nalití horké vody do studené konvice může dojít k tepelnému šoku, který může rozbít nebo poškodit součásti konvice, jako je sklo nebo kov.

Naplnění konvice horkou vodou může mít kromě bezpečnostních problémů také vliv na kvalitu vody, protože horká voda může obsahovat více rozpuštěných minerálů a kovů než voda studená, což může změnit její chuť a kvalitu.

Proto se obvykle doporučuje dát do konvice studenou vodu a poté ji ohřát na požadovanou teplotu. Pokud se chcete dozvědět více o přípravě a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce pro znalce čaje zde.