odpocet
5 dní
23 hodin
24 minut
23 sekund

Vykošťovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
15 položek celkem
Vykosťovací nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN Dellinger 16,5 cm DNGRKH169
Vykosťovací nůž CARBON FRAGMENT 15 cm, černá, Dellinger DNGRH140B
Vykosťovací nůž 16 cm Classic WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4603
Vykosťovací nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 13 cm DNGRKHOK55B
Vykosťovací nůž 14 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF WU46160
177335 177335 sebrauitbeen lr1 kl 1
1 710 Kč
FORGEDSDV625037
177422 sebraschil hr1 kl 1536x228
1 279 Kč
FORGEDSDV625006
Dranžírovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 21 cm
2 650 Kč
FDCK814562180
Vykosťovací nůž Classic Wüsthof 18 cm
2 629 Kč
WU1030103818
Vykosťovací nůž 14 cm Classic WÜSTHOF
2 359 Kč
WU4602
zwilling zwilling four star uitbeenmes 14cm
1 905 Kč
ZW31086141
Vykosťovací nůž Victorinox 15 cm
599 Kč
VN5666315
Vykosťovací nůž 10 cm Classic WÜSTHOF
2 359 Kč
WU4601
Vykosťovací nůž ZEN 15 cm, černá, Yaxell
3 690 Kč
YAX35506

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.