Barmanské nástroje - připravujte koktejly jako profesionál
Proč jsou v barmanství potřeba nástroje?
Obecně se říká, že barman je tak dobrý, jak dobré jsou jeho nástroje. Proto musí mít každý bar potřebné a dostatečné nástroje a vybavení, aby mohl dobře fungovat. Tyto nástroje mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně nerezové oceli, plastu, dřeva, skla atd., v závislosti na typu nástroje a jeho zamýšleném použití.
Aby vše bylo dobré, potřebujete správné nástroje, a servírování nápojů není výjimkou. Bez správného barmanského náčiní nebudou vaše nápoje chutnat tak dobře, strávíte více času obsluhováním zákazníků a v konečném důsledku se sníží spokojenost i zisk. Nejlepší barové vybavení vám pomůže míchat, stlačovat, cedit a nalévat skvělé koktejly, ať už jste začínající barman nebo zkušený mistr.
Pečlivě jsme vybrali prvotřídní zboží od známých společností, jako je např Philippi, Blomus, a WMF aby to pro vás bylo ještě jednodušší a napínavější.
Jaké barmanské nástroje jsou k dispozici na webu Kulina?
Kulina vám poskytla sbírku barmanských nástrojů, které zajistí efektivní provoz baru a zvýší spokojenost hostů. Na našich webových stránkách najdete následující nástroje:
- Šejkry; používají se k míchání přísad a chlazení nápojů.
- Tyčové lžíce; používají se k míchání a odměřování přísad.
- Džbány; používají se k přesnému odměřování přísad.
- Nalévače; slouží k regulaci průtoku tekutiny při nalévání nápojů.
- Otvíráky na lahve; používají se k otevírání lahví piva, vína a limonád.
- Zátky; používají se k uzavření lahví s alkoholem a k zabránění rozlití.
- Popelníky; slouží k odkládání nedopalků cigaret a dalších kuřáckých potřeb.
Nabízíme také barmanské sady, které obsahují více nástrojů v jedné sadě. S těmito vhodnými nástroji můžete připravit chutné a poutavé koktejly, které oslní vaše návštěvníky.
Jak správně udržovat barové nářadí?
Začněte tím, že nářadí vždy co nejdříve po každém použití očistíte, a to pomocí neabrazivních materiálů a teplé vody s lehkým čisticím prostředkem, abyste zabránili poškrábání.
Aby se předešlo korozi nebo korozi, často se doporučuje ruční čištění. Důležité je také důkladné sušení. Poté uložte nářadí do speciálního organizéru nebo nádoby.
Abyste předešli nehodám, používejte nářadí opatrně, pohyblivé součásti podle potřeby promazávejte a uchovávejte je mimo vlhké nebo přeplněné skladovací prostory.
Tyto tipy vám pomohou udržovat vaše barmanské náčiní ve špičkové kondici, aby vám bylo i nadále přínosem při nekonečných míchacích seancích.