213 položek celkem
Naběračka B Bois de Buyer
Tip
619 Kč –15 %
526 Kč
DB270102
Rotační stojan s náčiním černý Elevate™ Joseph Joseph
Tip
JS10151
Roztírač těsta na palačinky B Bois de Buyer
203 Kč
DB487301
Obracečka pružná B Bois de Buyer
619 Kč –15 %
526 Kč
DB270107
Šťouchadlo na brambory drátěné Profi Plus WMF
679 Kč –8 %
619 Kč
WM1871696030
Šťouchadlo na brambory Profi Plus WMF
710 Kč
WM1871386030
Dřevěná obracečka B Bois de Buyer ohnutá
209 Kč –6 %
196 Kč
DB487530
Lžíce s otvory Ingenio Tefal
211 Kč
TEFK2060314
Mačkadlo na brambory Ingenio K2071214 Tefal
369 Kč –7 %
342 Kč
TEFK2071214
Nylonová obracečka WOOD LT3977 Lamart
80 Kč
LAM42002089
166397 bez nazvu
Outlet
689 Kč –32 %
467 Kč
TRAM26582100
173831 obracecka na wok continenta 32 cm
219 Kč
CONT4932
Porcovač na zmrzlinu Gourmet WMF
601 Kč
WM1881746040
Roztírač na palačinkové těsto Profi Plus WMF
448 Kč
WM1872426030
Silikonová mašlovačka de Buyer 19,5 x 3 cm
259 Kč –15 %
219 Kč
DB480700N
Šlehací metla GÖMA de Buyer 40 cm
999 Kč –25 %
740 Kč
DB261040
OXO3120900 1 OXO3120900
product 4680886
226 Kč
TEFK2300514
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.