Také máte rádi tuto trochu snídani, trochu oběd? Brunch získává na velké oblibě a pokud si nechcete na brunch vyrazit někam ven, přinášíme vám 3 vhodné recepty k pyžámkovému dopoledni. (V tom případě si ale nezvěte přátele:-).
Vyzkoušejte naše Lívance s borůvkami, Vejce Benedikt s holandskou omáčkou a k tomu Malinové smoothie.
Lívance s borůvkami
Ingredience na lívance:
- borůvky
- 500 g hladké mouky
- 3 vejce
- 0,3 l mléka
- 1 lžíce cukru
- olej
- sůl
Příprava:
- Smíchejte vejce s cukrem, mlékem a špetkou soli.
- Přidejte tolik mouky, až dostanete husté těsto.
- Vyplatí se nechat těsto na hodinku odpočinout a pak péct lívance v lívanečníku, který jsme si vymazali olejem.
- Při pečení posypeme borůvkami, kterými můžeme dozdobit spolu se zakysanou smetanou i hotové lívance.
Ingredience (1 porce) na Vejce Benedikt s holandskou omáčkou:
- 1 vejce velikosti L
- 2 žloutky
- 1 rozpůlená žemle
- 1 plátek parmské šunky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžička másla
- 12lžíce octa
- 200 ml vody
- 1/3 svazku pažitky
- pepř, maldonská sůl dle chuti
Příprava:
- V menším hrnci přivedeme vodu téměř k varu (nesmí přímo vřít).
- Přidáme ocet, vodu roztočíme a do středu víru necháme sklouznout rozklepnuté vejce tak, aby si udrželo přirozený tvar.
- Po 3 minutách jej vyjmeme (žloutek musí zůstat tekutý) a vložíme do studené vody, aby se vejce šokem zchladilo.
- Bulku rozkrojíme, opečeme na oleji s máslem, na spodní část klademe vejce, na vrch nazdobíme plátek parmské šunky a to celé polijeme holandskou omáčkou.
- Servírujeme za tepla posypané čerstvě nasekanou pažitkou.
Holandská omáčka:
- Žloutky důkladně rozmíchejte s vinným octem a zahřívejte, za stálého míchání, do zhoustnutí.
- Zalijte rozpuštěným máslem a vyšlehejte v omáčku.
- Přidejte sůl a pepř.
Malinové smoothie:
- 300 g malin
- 100 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- ½ svazku meduňky
- špetka soli
- Všechny ingredience smícháme v hluboké nádobě dohromady a rozmixujeme ponorným mixérem.