Čokoládový fondant s kysanou smetanou a borůvkami

Čokoládový fondant s kysanou smetanou a borůvkami - úžasný dezert, jednoduchý na přípravu s kterým sklidíte veliký úspěch! Je to vlastně kombinace suššího těsta s vláčným a tekutým vnitřkem.

Ingredience:

Fondant

• 250 g hořké čokolády
• 200 g másla
• 5 vajec
• 200 g cukru krupice
• 200 g hladké mouky
• zakysaná smetana k podávání
• čerstvé nebo mražené borůvky

Postup:

Vejce rozšleháme s cukrem do pěny. Rozehřejeme čokoládu, spojíme s rozpuštěným máslem a rozšleháme. Nakonec přidáme mouku a opět rozšleháme. Poté vezmeme kokotku, vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Dáme péci na 180 stupňů na cca 15 minut. Kysanou smetanu vyšleháme s cukrem, borůvky prohřejeme s troškou cukru a podáváme s fondantem.