Výherní recept, pomerančové muffiny, soutěže s Kotányi, která proběhla na facebooku Chefshopu, nám poslala paní Anička Cvejnová z Prahy 8. Připravila jej se svými dcerami (4 a 9 let) na Velikonoce. Před několika lety, kromě zdobení bytu a barvení vajíček založily ještě tradici pečení a zdobení velikonočních muffinů.
A jelikož i ty chtěla něčím vylepšit, tak do nich přidávají i Kotányi pomerančovou kůru a vznikly tyto skvělé pomerančové muffiny.
Recept je jednoduchý a zvládnou ho i děti. Určitě se bude hodit i na různé oslavy nebo jako občerstvení ke kávě či čaji.
Ingredience:
- 2 lžíce másla
- 1/3 šálku třtinového cukru
- 2 vejce
- šťáva ze středně velkého pomeranče
- pomerančová kůra krájená Kotányi
- pomerančový cukr Kotányi
- 1 jablko
- 2 šálky špaldové celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
Postup:
- Troubu předehřejeme na 185° C.
- Cukr a máslo spolu smícháme v misce, přidáme celá vejce, pomerančovou kůru a šťávu, a dobře promícháme.
- Jablko oloupeme, nastrouháme najemno na struhadle a přidáme do výše uvedené směsi.
- Špaldovou celozrnnou mouku smícháme s kypřícím práškem, necháme chvíli odstát a zlehka smícháme se směsí.
- Pečeme ve formách na muffiny při teplotě 170°C asi 25-25 minut.
- Po vychladnutí zdobíme marcipánem nebo potahovou hmotou.
Velikonočně nazdobené pomerančové muffiny nabídneme koledníkům:-) nebo návštěvě.