Chcete připravit dokonalý steak, ale nevíte jak na to? Kvalitním kusem masa zabodujete na sto procent, a jako bonus pro vás máme 4 tipy a triky, které se vám budou hodit!
1) PŘI VÝBĚRU MASA NEŠETŘETE
Kvalitní maso je základ, proto při výběru nešetřete na kvalitě. Chuťový rozdíl je obrovský a nejen vaše tělo, ale i hosté vám poděkují za dokonalý gurmánský zážitek. Doporučujeme vyrazit do řeznictví a rovnou se poradit s obsluhou, která vám jistě doporučí nejlepší kus masa, odpovídající vašemu menu.
2) DOCHUCENÍ ANEB MÉNĚ JE VÍCE
Nezapomeňte svůj steak dochutit! Bohužel se často zapomíná na to, že méně je často více a v tomto případě to platí dvojnásob. Připravte si marinádu, která bude perfektně ladit s masem, a pokud chcete, aby chuť steaku pořádně vynikla, použijte hrubozrnnou mořskou sůl, mletý pepř a snítku rozmarýnu. Poté společně s olivovým olejem vmasírujte do masa a nechte chvilku odležet.
3) ROZPÁLENÁ PÁNEV/GRIL
Ještě než se pustíte do tepelné úpravy steaku, ujistěte se, že máte perfektně čistý gril, který potřete malou vrstvou sádla/oleje, aby se maso nepřipalovalo. Gril i pánev je potřeba před opečením masa pořádně rozpálit, aby se steak zatáhnul po obou stranách. Počkejte si, až bude plocha nažhavená, aby se maso nepeklo příliš dlouho a nevysušilo se.
4) ODPOČINEK
Hotový steak je potřeba nechat chvilku odpočinout a až po pár minutách začít krájet. Jedině tak se rozvinou všechny chutě a vůně nejlépe! Mezitím, co maso odpočívá, můžete začít servírovat přílohu na talíř a na konec přidat to nejlepší: dokonalý steak!