Dnes si připravíme recept ve spolupráci s kořením Kotányi. Coffee Rub je směs koření pro opravdové znalce a labužníky. Její neodolatelný nádech pražených kávových zrn ladí báječně k masu, jako je náš marinovaný steak. Může být použita na steaky, kotlety, filety ryb a je vhodná nejen na marinování, ale i grilování, smažení, uzení a pečení. Dále harmonizuje báječně se zeleninou jako je například pastiňák.
Coffee Rub je také ideální na orientální masové a zeleninové pokrmy.
Ingredience pro 4 osoby na marinovaný steak:
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce Kotányi Coffee Rub
- 4 lžíce Balsamico ocet
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá šalotka
- 1,5kg hovězí zadní
Postup:
Coffee Rub, ocet, hořčici a olej smíchejte ve středně velké míse. Do marinády přidejte najemno nasekaný česnek a šalotku. Polovinu marinády nalijte do uzavíratelného plastového sáčku. Z hovězího masa si nakrájejte čtyři přibližně stejné steaky. Maso vložte do sáčku a nechte při pokojové teplotě hodinu marinovat.
Připravte si gril na středně – vysoké teplo. Vyjměte steaky z marinády a grilujte 8 až 10 minut z každé strany na medium. Zbylou marinádou potřete maso na grilu při otáčení. Před nakrájením nechte maso pár minut odpočinout. Servírovat můžete marinovaný steak s grilovanou kukuřicí nebo s ledovým salátem.
Bagetky
Ingredience pro 4 osoby:
- 4 ks Mini bagetky
- 200 g Másla
- 2 lžíce Kotányi Coffee Rub
- Na ozdobu Kotányi Chilli vlákna
Postup:
Máslo vyšlehejte do hladka se směsí koření Coffee Rub. Mini bagetky rozkrojte na půl a namažte ochuceným máslem. Můžete i zapéct stejně jako česnekové bagetky, které jsou též vhodné. Ozdobte chilli vlákny.