Marinovaný steak s Coffee Rub a ochucenou bagetkou

Dnes si připravíme recept ve spolupráci s kořením Kotányi. Coffee Rub je směs koření pro opravdové znalce a labužníky. Její neodolatelný nádech pražených kávových zrn ladí báječně k masu, jako je náš marinovaný steak.  Může být použita na steaky, kotlety, filety ryb a je vhodná nejen na marinování, ale i grilování, smažení, uzení a pečení. Dále harmonizuje báječně se zeleninou jako je například pastiňák.
Coffee Rub je také ideální na orientální masové a zeleninové pokrmy.

Ingredience pro 4 osoby na marinovaný steak:

Marinovaný steak

Postup:

Coffee Rub, ocet, hořčici a olej smíchejte ve středně velké míse. Do marinády přidejte najemno nasekaný česnek a šalotku. Polovinu marinády nalijte do uzavíratelného plastového sáčku. Z hovězího masa si nakrájejte čtyři přibližně stejné steaky. Maso vložte do sáčku a nechte při pokojové teplotě hodinu marinovat.
Připravte si gril na středně – vysoké teplo. Vyjměte steaky z marinády a grilujte 8 až 10 minut z každé strany na medium. Zbylou marinádou potřete maso na grilu při otáčení. Před nakrájením nechte maso pár minut odpočinout. Servírovat můžete marinovaný steak s grilovanou kukuřicí nebo s ledovým salátem.

Bagetky

Coffee Rub

Ingredience pro 4 osoby:

Postup:

Máslo vyšlehejte do hladka se směsí koření Coffee Rub. Mini bagetky rozkrojte na půl a namažte ochuceným máslem. Můžete i zapéct stejně jako česnekové bagetky, které jsou též vhodné. Ozdobte chilli vlákny.