Máme pro vás další 2 typicky italské recepty, předkrm masový a hlavní chod bezmasý. Italská Bracciola di manzo a domácí ravioly plněné riccotou, špenátem a šalvějovým máslem.
Ingredience na Bracciola di manzo:
- 400 g hovězí vysoké roštěné
- olivový olej
- 400 g kaparových plodů
- 0,5 dcl balsamica
- kousek feferonky
- sůl, pepř
- 50 g rukoly
- 80 g parmazánu / sýru Grana Padano
Příprava:
- Vysoký roštěnec nakrájíme na plátky, které co nejvíce naklepeme. Osolíme a opepříme.
- Z feferonky odstraníme jadérka a nakrájíme je na tenké nudličky. Kaparové plody nakrájíme na půlky.
- Pánev necháme pořádně rozpálit a zprudka opečeme maso z obou stran. Poté maso přendáme na talíř a na pánvi orestujeme chilli, kapary a trošku balsamica.
- Vše přelijeme přes maso a servírujeme s rukolou a hoblinami parmazánu.
Ingredience na plněné ravioly:
- 250 g mouky semoliny
- 5 žloutků
- 2 bílky
- olivový olej
- 100 g ricotty
- 100 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 40 g másla
- 10 lístků šalvěje
- 80 g parmazánu / sýru Grana Padano
Příprava:
- Semolinu spojíme se žloutky, přidáme trošku olivového oleje a uhněteme těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
- Poté vyndáme a s pomocí strojku na těstoviny uválíme tenké těsto.
- Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi s troškou oleje, přidáme ricottu, ochutíme a prohřejeme.
- Poté necháme vychladit a přidáme bílek, zamícháme. Z připraveného těsta si vykrojíme tvary raviol a naplníme směsí. Okraj vždy potřeme vejcem a zabalíme.
- Vše vaříme v osolené vodě. Na pánvi zahřejeme máslo se šalvějí, přidáme kapku vývaru a přidáme ravioli, krátce prohřejeme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.