Předkrm Bracciola di manzo z vysoké roštěné a plněné ravioly

Máme pro vás další 2 typicky italské recepty, předkrm masový a hlavní chod bezmasý. Italská Bracciola di manzo a domácí ravioly plněné riccotou, špenátem a šalvějovým máslem.

Ingredience na Bracciola di manzo:

  • 400 g hovězí vysoké roštěné
  • olivový olej
  • 400 g kaparových plodů
  • 0,5 dcl balsamica
  • kousek feferonky
  • sůl, pepř
  • 50 g rukoly
  • 80 g parmazánu / sýru Grana Padano

Příprava:

  1. Vysoký roštěnec nakrájíme na plátky, které co nejvíce naklepeme. Osolíme a opepříme.
  2. Z feferonky odstraníme jadérka a nakrájíme je na tenké nudličky. Kaparové plody nakrájíme na půlky.
  3. Pánev necháme pořádně rozpálit a zprudka opečeme maso z obou stran. Poté maso přendáme na talíř a na pánvi orestujeme chilli, kapary a trošku balsamica.
  4. Vše přelijeme přes maso a servírujeme s rukolou a hoblinami parmazánu.

Ravioli_mix

Ingredience na plněné ravioly:
  • 250 g mouky semoliny
  • 5 žloutků
  • 2 bílky
  • olivový olej
  • 100 g ricotty
  • 100 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 40 g másla
  • 10 lístků šalvěje
  • 80 g parmazánu / sýru Grana Padano

Příprava:

  1. Semolinu spojíme se žloutky, přidáme trošku olivového oleje a uhněteme těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
  2. Poté vyndáme a s pomocí strojku na těstoviny uválíme tenké těsto.
  3. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi s troškou oleje, přidáme ricottu, ochutíme a prohřejeme.
  4. Poté necháme vychladit a přidáme bílek, zamícháme. Z připraveného těsta si vykrojíme tvary raviol a naplníme směsí. Okraj vždy potřeme vejcem a zabalíme.
  5. Vše vaříme v osolené vodě. Na pánvi zahřejeme máslo se šalvějí, přidáme kapku vývaru a přidáme ravioli, krátce prohřejeme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.