Už jste to někdy viděli? Večeře, která vám uteče z talíře! Podávají ji v restauraci Ikkatei Tabiji, v japonském městě Hakodate. Nemusíte se bát, že by šlo o trápení zvířete. Jedná se pouze o extravagantní chemický proces. Čerstvá chobotnice s useknutou hlavou již při podávání nežije, ale při kontaktu se solí v sójové omáčce se některé buňky na okamžik aktivují a chobotnice se tak hýbe, jako by byla živá. Stejným způsobem servírují některé restaurace i žabí stehýnka, která se rozhýbou po posypání solí.
Chobotnice se však v tomto stavu nekonzumuje. Když si host vyzkouší, jaké to je rozhýbat chobotnici, kuchař ji z talíře odebere a dále, například tepelně, upraví. Porce tohoto šíleného pokrmu vás vyjde v přepočtu na asi 450 Kč.
Měli byste odvahu objednat si, nebo raději zůstanete u klasického sushi?
Pusťte si video, na kterém je zachycen celý průběh "Hýbající se večeře". Najdete ho ZDE.