Wasabi zmrzlina

Snad žádný milovník sladkého neodolá poctivé zmrzlině. Dnešní doba pokročila dokonce tak daleko, že se cukráři z celého světa předhání, kdo vyrobí nejlepší a nejzajímavější příchuť. Japonci se experimentování nebojí, proto vymysleli tuto exkluzivní zmrzlinu s příchutí wasabi.

Wasabi je japonský křen zelené barvy a setkat se s ním můžete v sushi. Pěstuje se několik let, aby mohl být využit do zelené pasty (ideální je ta v prášku, především díky dlouhé trvanlivosti), kterou servírujeme společně s kousky sushi. Wasabi zmrzlina se dá s úspěchem připravit i doma. A není to vůbec složité!

wasabi zmrzlina

Ingredience

300 ml smetany, 2 žloutky, 40 g cukru, wasabi

Postup

1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.

2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, přidejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni. Po několika minutách odstavte.

3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.

4. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.