- Bílá mouka. Velký nepřítel štíhlé siluety. Naštěstí se dá poměrně úspěšně nahradit ovesnými vločkami, celozrnnou nebo pohankovou moukou, najemno nastrouhanou mrkví, rozmixovanými ořechy, fazolovým pyré…
- Bílý cukr. Slaďte stévií nebo alespoň hnědým či třtinovým cukrem. A nebojte se využít sladký potenciál ovoce.
- Máslo. Má úžasnou chuť, ale je bohužel příliš tučné. Nahraďte ho rozmixovaným banánem nebo avokádem.
- Smetana. Lze ji nahradit neslazeným kondenzovaným mlékem nebo kokosovým mlékem.
- Olej. Že se bez něj neobejde žádná bábovka? Omyl! Stejnou práci zvládne řecký jogurt.
- Čokoláda. Zní to neuvěřitelně, ale i tu lze nahradit, a to raw čokoládou z nepražených kakaových bobů, ve které nenajdete dokonce ani cukr. Chuť přitom rozhodně nepřijde zkrátka. Čokoládu například do palačinek můžete také nahradit mnohem zdravějším kaštanovým pyré.
Proměňte svou kuchyň v cukrárnu s pomůckami na pečení od značky Cake Boss. Sladké pečení vám zaručí profesionální formy na pečení, vykrajovátka, zdobící sáčky a další příslušenství vhodné též na potahování a modelování.
- PŘÍSLUŠENSTVÍ NA PEČENÍ
- FORMY
- VYKRAJOVÁTKA
- DÓZY, PŘEPRAVKY, ETAŽÉRY
- ZDOBÍCÍ ŠPIČKY A SÁČKY
- POTAHOVÁNÍ A MODELOVÁNÍ
TIP: Čokoládovo-banánový dort od Sweet Secret of Raw.
- 200 g datlí
- 100 g vlašských ořechů
- 250 g kešu ořechů
- 1 banán
- 1 lžička vanilky
- 300 ml kokosového oleje
- 300 ml vody
- 130 g kakaa
- 120 ml sirupu z agáve
- špetka soli
Datlová pasta: Asi 80 g čerstvých vypeckovaných datlí a a 125 ml vody umixujte do hladka. (Pokud jsou datle moc suché, a tedy i tvrdé, namočte je před zpracováním do vody, klidně přes noc.)
Krusta: Do robotu dejte 100 g obou druhů ořechů a rozmixujte na jemno. Přidejte 1/2 hrnku právě udělané datlové pasty, půl banánu a čtvrt hrnku kokosového oleje a umíchejte do těsta, kterým vymažte formu.
Krém na dort: Umixovat zbytek kešu s 250 ml vody a 130 ml sirupu agáve. Kakaový prášek, zbytek datlové pasty, půl banánu, vanilku a špetku soli přidejte a rozmixujte teprve když máte krém naprosto hladký! Při nízké teplotě (do 45 stupňů) roztavte 300 ml kokosového oleje a utřete do maximálně hladké hmoty. Tu nalijte na krustu do dortové formy. Vanilku v prášku nebo 1 cm vanilkového lusku můžete nahradit přírodním vanilkovým extraktem.