CO ZNAMENÁ HARD ANODIZED? Hard anodized znamená v češtině tvrdě eloxovaný. Eloxování je speciální metoda, při které se na povrchu hliníku vytvoří och...
Blog, Strana 4
Vánoční období by mělo být časem klidu a pohody, ale mnohdy tomu tak není a může za to právě hon za dárky. Také nesnášíte přecpaná obchodní centra a l...
Koření je nedílnou součástí každé kuchyně. Jejich jedinou rolí však není pouze dochucení pokrmů, mají skvělé účinky také na lidský organizmus. Každé k...
Teplota hraje v kuchyni velikou roli. Ať už jde o teplotu při vaření, ve spíži, lednici nebo mrazáku. Co jiného nám může při dodržování správných tepl...
Foodparade je zpět! V zahradách Trojského zámku pro vás již tradičně připravujeme food festival plný skvělých restaurací, které představí s...
Využijte tento týden dopravu zdarmana všechny produkty na Chefshop.cz Opět po čase pro vás máme tuto oblíbenou akci. Jako vždy se doprava zdarma týká...
Kořeny francouzského delikatesního koláče quiche Lorraine (čte se „kiš“) bychom asi jen stěží hledali někde jinde, než ve Francii, když se ve svém ori...
Vše, co jste chtěli vědět o grilování aneb 10 kapitol, které z každého udělají mistra grilování Grilování je jeden z nejoblíbenějších českých sportů...
Spousta z nás si snídani bez čaje nedovede představit. Pijeme ho, když jsme nemocní a mnozí si jej rádi uvaří jen tak na chuť. Jenže s blížícím se lét...
Piknik je výlet s jídlem. Ale ne takový ten uspěchaný, kdy zabalíte rodině rohlíky na svačinu či toasty do alobalu, kdyby jim po cestě vyhládlo. Pikni...
Steakový nůž je ostrý nůž s tenkým, ale zato jemným ostřím, které se používá na krájení steaků. Po první světové válce se nerezová ocel pro výrobu nej...
Grilování je způsob přípravy pokrmů, který se těší čím dál větší oblibě, a to nejen proto, že jídlo z grilu má svou unikátní nezměnitelnou chuť, ale i...
Když se řekne hrnec, nevybaví se nám už jenom rendlík na mléko či velký hrnec na knedle k nedělnímu obědu. Existuje tolik speciálních hrnců s tak mimo...
Léto se nezadržitelnou rychlostí blíží a bude tu možná dříve, než byste řekli LotusGrill. Léto si mnozí z nás bez grilovaček zkrátka nedokáží pře...
Jistě jste už někdy spatřili na jídelním lístku neznámé slovo sous-vide, viďte? Sous-vide není žádná omáčka, jak by se mohlo zpočátku zdát. ...