Dny de Buyer
de Buyer - depuis 1830
Francouzská značka de Buyer je mistrem pánví. Ikonické ocelové pánve vyrábí už od roku 1830. A nejen je. Objevte svět francouzské gastronomie s de Buyer.
Ocelová nebo nepřilnavá?
Která pánev je ta pravá pro vás?
Ocelové pánve de Buyer
Umění výroby pánví dovedli v de Buyer opravdu k dokonalosti. Ocelová pánev "zraje jako víno" a čím déle a častěji ji používáte, tím lepší vlastnosti má.
- pánve na život - při správné péči vás přežije
- přirozeně nepřilnavá - stává se nepřilnavou používáním
- skvělý výsledek - dokonalé steaky, nadýchané palačinky
- 100% přírodní - ocel je ekologický a recyklovatelný materiál. Žádná chemie, jen s láskou a péčí včelím voskem mazané.
- vhodné na všechny povrchy, včetně indukce
Kdy volit ocelovou pánev?
- chcete kvalitní pánev na celý život
- na všechny zdroje tepla, i na zapékání do trouby
- pánev, která rovnoměrně vede teplo a můžete ji pořádně rozpálit, např. na zatažení masa
Na co si dát pozor
- voda - ocel je přírodní materiál, ve vodě rezaví. Pánev nepatří do myčky a nenechávejte ji odmočit. Čistěte houbičkou a horkou vodou a dobře ji osušte. Stačí ji ale po použití jen vytřít papírovým ubrouskem. Jako Francouzi - ti pánve jednoduše nemyjí.
- první použití - ocel se stává nepřilnavou používáním. Před prvním použitím je potřeba pánev tzv. vypálit.
- zčerná - ano, správná ocelová pánev už nikdy nebude stříbrná. Nebojte se toho. Jak vědí Francouzi - čím černější, tím lepší.
- váha - ocelové pánve jsou těžké, jsou však o 40 % lehčí než litinové. Také se rychleji rozpálí.
Pokud chcete pořádnou pánev na celý život, volte ocelovou. Kouzelnou ingrediencí francouzské kuchyně je máslo, ale tajemstvím úspěchu je pánev.
Nepřilnavé pánve de Buyer
Kvalitní pánve z litého lehkého hliníku s vysoce odolnou nepřilnavou vrstvou.
- 100% zdraví nezávadné - bez PFOA a PFOS
- lehké a skvěle vedou teplo - díky hliníkovému jádru
- mimořádně odolná nepřilnavá vrstva - příprava pokrmů i čištění pánve jsou díky ní snadné
- stálost tvaru - díky tloušťce materiálu
- vhodné na všechny povrchy, včetně indukce
Řada Choc Resto Induction byla designována pro optimální vedení a akumulaci tepla. Díky extra silné vrstvě hliníku (5 mm) speciálnímu feromagnetickému dnu je ideální na indukci. Vhodná je však na všechny druhy plotýnek.
Řada Choc B Bois je vybavena bukovou rukojetí pro příjemný úchop a prevenci spálení, např. na plynových sporácích.
Řada Choc Extreme byla vyvinuta pro profesionální kuchyně. Má 7mm silné magnetické dno, extrémně tvrdý povrch a dlouhou životnost
Kdy volit nepřilnavou pánev?
- dáváte přednost lehké pánvi, ocel nebo litina je pro vás moc těžká
- potřebujete druhou lehčí pánev, kterou budete moci pohazovat, např. na vajíčka nebo palačinky
- máte rádi jednoduché rychlé vaření
- chcete vařit na minimu tuku
Na co si dát pozor
- levná = nejspíš dlouho nevydrží, levná vrchní nepřilnavá vrstva se brzy oškrábe
- lehká = tenké pánve se zdají být skvělé do ruky, ale brzy se vyboulí. A nic na ní už rovnoměrně nepropečete
- PFOA = kyselina perfluorooktanová. Tuto látku obsahují levné nepřilnavé vrstvy a při jejich poškození se uvolňuje. Je zdraví škodlivá (je potenciálním lidským karcinogenem a může způsobovat i neplodnost)
Nepřilnavé pánve jsou oblíbené. Snadno se s nimi manipuluje a často bývají "tou druhou pánví" v kuchyni. Budete je muset měnit častěji, levné kousky po pár letech, klidně i po pár měsících. Nepřilnavé pánve de Buyer vám budou sloužit mnohem déle. Díky svým skvělým vlastnostem jsou lehčí než ocel, ale o něco těžší než levné hliníkové pánve.