Elektrické plotýnky
Stolní vařiče - pohodlné a všestranné řešení pro vaření
Co jsou to stolní vařiče?
Stolní vařiče jsou praktickou a přizpůsobivou možností vaření, která je lehká, přenosná a snadno se používá. Jsou ideální do bytů, kolejí, kanceláří a na venkovní vaření, protože jsou často menší než běžné hořáky a trouby. Na stolních vařičích lze připravovat různá jídla, například smažené pokrmy, nudle a grilované maso.
Stolní vařiče jsou praktickou a úspornou alternativou přípravy jídel bez nutnosti používat plnohodnotný sporák.
Jaké jsou typy stolních vařičů?
Existují dva hlavní typy stolních vařičů: Indukční a elektrické. Indukční varné desky jsou typy elektrických varných desek, které k ohřevu nádobí využívají magnetické pole. Jsou velmi účinné a rychle se zahřívají, takže jsou pro mnoho lidí oblíbené.
Existují také elektrické varné desky, což jsou typy sporáků, které k ohřevu jídla používají výhradně elektřinu. Skládají se z jednoho nebo více hořáků, které se zapalují pomocí elektrické cívky nebo topného tělesa. Jsou to snadno použitelné a přizpůsobivé stolní sporáky, a proto jsou častou volbou pro mnoho domácností.
Jak se starat o elektrický sporák?
Trvanlivost, optimální výkon a zamezení úrazu elektrickým proudem u elektrického sporáku závisí na správné údržbě. Následuje několik tipů pro údržbu elektrického sporáku:
- Vařič vždy čistěte, abyste zabránili hromadění oleje a zbytků potravin, které mohou vést k požáru a dalším problémům.
- Vařič uchovávejte mimo dosah vody, a to i po použití, protože v opačném případě může dojít k úrazu elektrickým proudem.
- Je také velmi důležité, abyste vařič vždy odpojili ze sítě, pokud jej nepoužíváte.
- V neposlední řadě je důležité, abyste vařič nepřetěžovali. Přetížení vařiče by mohlo vést k jeho přehřátí a poruše. Vařte pouze takové množství potravin, na které je sporák konstruován.
Na stránkách Kulina, máme k dispozici několik dalších typů vařičů, jako jsou fritézy, vařiče vajec, parní vařiče a také stolní elektrické grily.