Flambování

3 položek celkem
Tvořítka na ztracená vejce Lékué oranžová 2 ks
548 Kč –20 %
LKE3402900N07U009
Flambovací pistole de Buyer
1 439 Kč –25 %
1 065 Kč
DB204000N
Tvořítko na ztracená vejce Lékué oranžové
333 Kč
LKE3402900N07U008

Flambování - působivá technika vaření

Co znamená flambování v kuchyni?

Flambování je způsob přípravy pokrmů, při kterém se na rozpálené pánvi zapálí likér, například brandy nebo rum, a vytvoří se plamen. Často se používá k dokončení pokrmů, jako jsou steaky, palačinky nebo banány, a většinou se používá k ozvláštnění chuti a efektnosti pokrmů.

Podívejte se na naši širokou nabídku pánví na smažení nebo univerzálních pánví a vyberte si ideální pánev pro flambování vašeho pokrmu.

Jak se jídlo flambuje?

K flambování potřebujete rozpálenou pánev, flambovací hořák nebo zapalovač s dlouhou rukojetí, alkohol s vysokým obsahem alkoholu, jako je brandy, rum nebo whisky, a pokrm, který chcete flambovat. Hlavní obecný postup při flambování pokrmu je následující:

  • Pánev by měla být předehřátá na středně vysokou teplotu. Pánev musí být dostatečně rozpálená, aby se pokrm okamžitě opekl.
  • Do pánve se přidá likér a nechá se chvíli prohřát.
  • Při pomalém zapalování obsahu pánve držte ruce a obličej v dostatečné vzdálenosti od plamene.
  • Alkohol by se měl vznítit a vzplanout. Alkohol se brzy vypaří a zanechá silnou chuť a vůni. Pokud se plamen okamžitě nerozhoří, mírně pánev nakloněte nebo ji přiblížte k plameni, aby se výpary dostaly do kontaktu s plamenem.
  • Až plameny ustoupí, přidejte na pánev další ingredience, jako je máslo, bylinky nebo koření, a pokračujte v přípravě pokrmu podle potřeby.

Je důležité si uvědomit, že flambování může být při nesprávném provedení riskantní, proto je při používání této techniky nutné být opatrný. Oblečte si kuchyňská zástěra a kuchyňské rukavice. Doporučuje se mít po ruce také víko, kterým uhasíte plameny v případě, že se vymknou kontrole.