Forged
Značka Forged - z lásky k vaření a pečení
Myšlenka vytvořit značku, která by nabízela osobitou, atraktivní, kvalitní, ale především dostupnou řadu nožů spojenou s japonskou tradicí kování nožů, se zrodila v roce 2014 v Nizozemsku.
V roce 2015 uvedla značka Forged první dvě řady nožů: Brute a Intense. Mnoho šéfkuchařů a amatérských kuchařů si oblíbilo kvalitu a styl kovaných nožů a brzy následovalo několik nových kolekcí a nových typů nožů. Od roku 2021 nabízí značka Forged 6 různých řad – Katai, Olive, Sebra, VG10, Brute a Intense (více si o nich můžete přečíst ZDE), každý s vlastním charakteristickým, kovaným vzhledem a jedinečným designem rukojeti. Všechny nože Forged jsou označeny logem Forged, které je vyraženo na každém noži.
Jak jsou nože Forged vyráběny?
Myšlenka stojící za vytvořením kovaných nožů byla vytvářet je tradičně. Kování slouží ke zpevnění a sjednocení čepele a kvalitní ruční kování nůž zpevní i několikrát. Kované čepele se nezlomí snadno, protože po vhodném tepelném zpracování získávají vysokou odolnost a životnost.
Zakladatelé značky Forged se tedy rozhodli oslovit malou, ale vášnivou nožířskou továrnu s nadšenými nožíři, kteří každý nůž vyrábí ručně tradičním způsobem. Jejich vášeň pro nože a řemeslo leží v srdci jména Forged, kvality a charakteristického vzhledy, který je snadno rozpoznatelný.
Přečtěte si více o tom, jak se nože značky Forged vyrábí zde.