17 položek celkem
Forma na bábovku Elegant Party Bundt® zlatá Nordic Ware NW58677
Forma na bábovku Chiffon Bundt® zlatá Nordic Ware
1 328 Kč
NW87477
Velká forma na bábovku Anniversary Bundt® zlatá Nordic Ware NW50077
Forma na 4 malé bábovky Quartet Bundt® zlatá Nordic Ware NW91377

Pánev na pečení - nezbytná výbava každé kuchyně

Dortové formy - vše, co potřebujete pro dokonalou sladkou pochoutku!

Pečicí forma patří k základním kuchyňským potřebám. I když nepečete dort každou sobotu, čas od času si přece jen chcete připravit něco sladkého (k narozeninám, speciální večeři nebo rodinné příležitosti) a kvalitní forma na dort vám jistě pomůže udělat na hosty dojem!

Na Kulina vám nabízíme široký výběr různých typů pečicích forem, jako jsou:

  • klasický kulatý pas na narozeninové dorty nebo legendární newyorský cheesecake
  • dortové formy všech tvarů a velikostí (nejširší výběr různých tvarů najdete na stránkách Kaiser a de Buyer )
  • bundt pánve ideální pro Velikonoce, ale také pro jakýkoli jiný den v roce (ujistěte se, že jste si zkontrolovali bundt pánve podle Nordic Ware - jsou neuvěřitelné!)
  • formy na chléb, které jsou vhodné nejen na domácí chléb, ale také na všechny druhy paštik nebo ovocných koláčů
  • formy na muffiny, velmi užitečný nástroj pro rodiče
  • formičky na malé dezerty a drobné pochoutky, jako je suflé
  • koláčové formy na sladké i slané koláče a quiche

Jak si vybrat ideální formu na pečení?

  • přemýšlejte o typu dortu, který chcete upéct
  • rozmyslete si, jakou velikost potřebujete - malá forma na koláč bude ideální pro vás dva, ale může být nedostatečná pro velkou rodinu, která má po večeři chuť na dezert
  • zvolte správný materiál pro svou pánev. Silikonové formy (například ty, které nabízí společnost Lekue) jsou velmi pohodlné a umožňují snadné vyjmutí koláčů, i když mají velmi kreativní tvar. Ocelové pánve mají nepřilnavý povrch a měděné pánve vypadají v kuchyni jako milion dolarů

Jak se starat o dortové formy?

Pokud chcete, aby vám forma na bábovku nebo forma na chleba vydržela po celý život, dodržujte několik základních pravidel, jako například:

  • nepoužívejte nástroje, které by mohly poškrábat nepřilnavý povrch (nezapomeňte pánev vymazat máslem a vysypat strouhankou nebo přidat trochu oleje, aby se vám koláč snadno vyklopil)
  • někteří výrobci doporučují dortovou formu před uskladněním vymazat tukem
  • je lepší umývat forma na koláč ručně, a pokud chcete použít myčku na nádobí, zkontrolujte si pokyny výrobce.