Hořká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 250 g
Kód: VALRHVAL250D70Detailní popis produktu
POPIS
Tmavé čokoládové pecičky Tropilia Dark s obsahem kakaa 70 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vysoký obsah kakaa zaručuje velmi intenzivní čokoládovou chuť vašich cukrářských výtvorů. Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
SPECIFIKACE
Složení: kakaové boby (min. 70 %), cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátory (sójový lecitin, E476), přírodní vanilkový extrakt
Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu). Může obsahovat stopy ořechů a vajec.
Hmotnost: 250 g
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.
*Fotografie je pouze ilustrační.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2313 kJ / 557 kcal
Tuky: 39 g z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g
Sacharidy: 36 g z toho cukry: 27 g
Bílkoviny: 9 g
Soli: 0,02 g
PRAKTICKÉ RADY
Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 - 18 °C po dobu max. 14 měsíců.
ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN
Ingredience
125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání
Postup
1. Připravte si 9 žáruvzdorných formiček (vhodné jsou zapékací misky na Creme Brulee) o průměru 7 cm a výšce 4 cm. Vymažte je máslem a vysypte kakaem. Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo.
2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli.
3. V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs.
4. Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi. Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4. Uložte na 2 hodiny do lednice. Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte 9 - 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý.
TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek.
Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny. Výborná je třeba vanilková.
Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://fresh.iprima.cz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.
DRUHY ČOKOLÁDY
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies).
Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.
Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.
Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány).
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Valrhona nebo na podobné produkty.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Značky |
---|---|
EAN: | 3395324022362 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
✅ Valrhona je světoznámým výrobcem prémiové čokolády, čokoládových peciček a kakaa |
Valrhona je světoznámá společnost založená v roce 1922 ve Francii v Rhone Valley cukrářem A. Guironnetem. Vyrábí řadu čokolád Grand Cru pro profesionální šéfcukráře, od roku 1990 rozšířila řadu svých výrobků i pro amatérské cukráře a milovníky čokolády. Čokoláda i čokoládové pecičky Valrhona se vyrábějí z nejlepších kakaových bobů z různých oblastí světa (například čokoláda Caraïbe je vyrobena z kakaových bobů vypěstovaných v karibské oblasti, Manjari z bobů pocházejících z Madagaskaru).