odpocet
5 dní
17 hodin
22 minut
35 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
16 položek celkem
Nerezová ocel Zrušit filtry
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
Tip
2 618 Kč
FDCK8175321
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Japonský nůž Santoku Victorinox 17 cm
2 199 Kč
VN6852017G
134371 series red spirit yanagiba sashimi knife 24cm dick
2 220 Kč
FDCK8175724
Japonský nůž Gourmet Wüsthof 17 cm
Tip
2 119 Kč
WU1035046017
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell YAX35519
217253 sekacek german black samurai 18 cm cerna dellinger
Novinka
DNGRKH269
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
4 690 Kč
YAX35534
974484 Office Shotoh 13 cm SEKIZO SI
–8 %
549 Kč
599 Kč
LS3502346
974684 Oriental Deba 18.5 cm SEKIZO SI
1 510 Kč
LS3502345
Japonský nůž Nakiri Classic Ikon Wüsthof 17 cm
3 949 Kč
WU1030332617
Japonský nůž RESIN FUTURE 15 cm, červená, Dellinger DNGRH192
Japonský nůž RESIN FUTURE 15 cm, modrá, Dellinger DNGRH190
974584 Découper Yanagiba 24 cm SEKIZO SI LS3502344

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž