odpocet
5 dní
18 hodin
10 minut
54 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
35 položek celkem
Japonský nůž Zrušit filtry
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH164
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH165
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH167
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE Dellinger 19,5 cm DNGRSXLKH35
Chai Dao DA7742 16 frei GUDEDA774216
Japonský kuchařský nůž Sakimaru Dellinger Rosewood 27 cm DNGRXZF270
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell YAX36604
Plátkovací nůž KITA NORTH DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH134
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Nůž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 17 cm DNGRKHOK7C
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell YAX35519
217253 sekacek german black samurai 18 cm cerna dellinger
Novinka
DNGRKH269
Japonský kuchařský nůž KANETSUGU MIYABI ISSHIN Dellinger 21 cm DNGRSXL2005
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
4 690 Kč
YAX35534
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell YAX36634
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH166
974484 Office Shotoh 13 cm SEKIZO SI
–8 %
549 Kč
599 Kč
LS3502346
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž