odpocet
3 dny
3 hodiny
41 minut
36 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
41 položek celkem
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH164
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH167
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
–20 %
DNGR8594195884092
165248 japonsky nuz santoku fibre karbon 2 de buyer 17 cm
–36 %
1 816 Kč
2 859 Kč
Promo
DB428117
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE Dellinger 19,5 cm
–20 %
5 199 Kč
6 499 Kč
Promo
DNGRSXLKH35
Japonský nůž na zeleninu Forged Olive 17,5 cm
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV305256
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
–20 %
3 599 Kč
4 499 Kč
Promo
DNGRSXLKH108
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
–20 %
5 272 Kč
6 590 Kč
Promo
YAX35519
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH166
DNGRKC951
–20 %
DNGRKC951
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH165
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
Tip –15 %
2 225 Kč
2 618 Kč
Promo
FDCK8175321
Japonský kuchařský nůž KANETSUGU MIYABI ISSHIN Dellinger 21 cm
–20 %
1 247 Kč
1 559 Kč
Promo
DNGRSXL2005
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm
–20 %
2 239 Kč
2 799 Kč
Promo
DNGRKH206
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN Dellinger 21 cm
–20 %
DNGRKH173
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV623460
Japonský nůž na zeleninu Forged Brute 17,5 cm
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV304136
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell
–20 %
4 792 Kč
5 990 Kč
Promo
YAX36634
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
–20 %
639 Kč
799 Kč
Promo
DNGRSXLPO2500200
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
–20 %
2 239 Kč
2 799 Kč
Promo
DNGRSXLKHP8B
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
–20 %
4 479 Kč
5 599 Kč
Promo
DNGRSXL9302
Japonský nůž Gourmet Wüsthof 17 cm
Tip
2 119 Kč
WU1035046017
974484 Office Shotoh 13 cm SEKIZO SI
–20 %
479 Kč
599 Kč
Promo
LS3502346
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž

Navštívené produkty