Japonský nůž na chléb 23 cm 5000MCD ZWILLING
Kód: MB34376231Související produkty
Detailní popis produktu
"Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše."
Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař
Japonský nůž na chléb s dlouhou a dostatečně silnou čepelí je ideální na krájení chleba a pečiva. Vroubkované ostří snadno proniká křupavou kůrkou pečiva, řezy budou čisté a přesné. Nůž pojatý v tradičním praktickém designu je ideální pro každodenní použití ve vaší kuchyni. Pohodlná rukojeť skvěle padne do ruky.
Specifikace: délka čepele 23 cm, délka rukojeti 11,5 cm, váha 0,190 kg
Řada nožů MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalou funkčnost, ergonomii a jedinečný design. Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslná práce a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný, damascénský květinový vzor. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícícho brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Díky klínovému výbrusu ostří snadno proniká potravinami. Rukojeť klasického "D" tvaru je vyrobena z břízy Masur. Struktura a zrnitost dřeviny je na každém kusu jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.
- Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
- Tvrdost 63 Rockwella
- CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
- 101 vrstev oceli
- Damascénský (květinový) design
- Autentický, úzký japonský tvar
- Klínový výbrus do tvaru "V"
- Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
- Ostří Katana Edge
- Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
- Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
- Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
- Nerezová patka s logem
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
- Není vhodné do myčky
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.
Doporučení a údržba:
- Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
- Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
- Zabraňte ohýbání nože
- Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
- Chraňte ostří před nárazem
- Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
- Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
- Skladujte nůž na bezpečném místě
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.