Japonský nůž Santoku Fibre Karbon 2 De Buyer 17 cm

Kód: DB428117
Značka: de Buyer
2 829 Kč –25 %
165248 japonsky nuz santoku fibre karbon 2 de buyer 17 cm
2 829 Kč –25 % 2 100 Kč
Skladem (>5 ks)

Japonský nůž Santoku De Buyer má vysokou čepel dlouhou 17 cm vyrobenou vysoce kvalitní německé nožířské oceli. Extrémní ostrost, unikátní systém vyvážení nože podle potřeby kuchaře. Rukojeť pro pohodlnou práci bez únavy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Japonský nůž Santoku De Buyer 19 cm

Japonský nůž z kolekce Fibre Karbon 2 od výrobce De Buyer má vysokou a dlouhou čepel a je extrémně ostrý. Nůž Santoku má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení. Je vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK

Čepel nože je vyrobena z vysoce kvalitní německé nerezové oceli X50CrMoV15 (speciální nožířská ocel) s tvrdostí 56 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Řada FK2 má unikátní systém vyvážení nože podle potřeby konkrétního kuchaře. Stačí pouze odšroubovat nerezovou patku na rukojeti a odejmout potřebné množství nerezových vložek.

Rukojeť nože je vyrobena ručně vrstvením z uhlíkových vláken. Díky tomu je velmi odolná, pevná a přináší příjemný a pohodlný úchop pro krájení bez únavy. Záštita chrání prsty. Doporučujeme pouze šetrné ruční mytí a pravidelnou údržbu pomocí ocílky a brousku na nože. Pro bezpečné uložení nože je ideální stojan na nože

SPECIFIKACE 

Délka nože: 32 cm

Délka čepele: 17 cm

Materiál: speciální nožířská nocel, uhlíková vlákna (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá (rukojeť)

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž Santoku má všestranné využití.

Ostří je extrémně ostré.

Čepel nože je vyrobena ze špičkové německé nerezové oceli.

Jedinečný systém vyvážení nože podle potřeb kuchaře. 

Záštita chrání prsty. Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí.

Ergonomická rukojeť přináší bezpečný, pohodlný a příjemný úchop pro práci bez únavy.

Nůž je vhodný i pro profesionální použití.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE

Nůž myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jeho dlouhodobější ostrost.

ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM

Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.

OCÍLKA NA NOŽE

Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů. 

Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.

Broušení nože ocílkou

broušení nože ocílkou

Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.

BROUSEK NA NOŽE

Brousek na nože slouží pro obnovení původní ostrosti nože. Na rozdíl od ocílky na nože si poradí i již s tupým nožem. Brousek na nože obsahuje brusné kotouče z různých materiálů, kterými nůž protahujete. Broušení nožů pomocí brousku je tak velmi snadné a rychlé. Stačí párkrát projet ostřím nože po celé délce brusnými kotouči a máte opět nůž perfektně ostrý. Brousek stačí použít jednou za měsíc nebo v případě, že už je nůž tupý. Pro pravidelnou údržbu před krájením pak postačí ocílka na nože. 

BRUSNÝ KÁMEN

Brusný kámen na nože má povrch s určitou hrubostí. Existuje i brusný kámen dvouzrnný s jedno stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brusný kámen se používá na obnovu původní ostrosti nožů - jako brousek na nože. Brusný kámen se musí před použitím navlhčit a ostří nožů k němu musíte položit ve správném úhlu (zhruba 12 - 15 °).

Broušení nože brusným kamenem

broušení nože brusným kamenem

Ostří nože položte na jeden konec kamene a rovnoměrně nožem táhněte mírně doprava proti ostří. Nůž otočte a táhněte stejným způsobem ale opačným směrem. Přejeďte vždy po celé délce ostří. Dejte však pozor, abyste nezavadili ostřím o hranu brusného kamene. Táhněte nožem, jako kdybyste chtěli nožem z brousku odříznout tenký plátek. Na nůž příliš netlačte. Nejprve bruste na hrubším povrchu a pak až na jemnějším, kde ostří vyhladíte a odstraníte otřepy. 

ZRNITOST BRUSNÉHO KAMENE

Zrnitost brusného kamene volte podle použití nože. Ostří vybroušené na brusném kamenu s větší hrubostí je ideální pro krájení měkkých a vláknitých ingrediencí jako je zelenina nebo maso. Na jemnějších brusných kamenech (s menší hrubostí) získáte hladkého ostří, které je vhodné při řezání spíše tlakem než tahem např. při sekání nebo stahování kůže. Vzniklé ostří závisí na hrubosti (zrnitosti) brusného kamene a úhlu, pod kterým nůž brousíte.

Zrnitost (hrubost) brusného kamene se udává číslem, které odpovídá počtu ok síta na jeden palec (25,4 mm), kterým ještě brusivo při prosívání propadne. Tedy čím větší číslo, tím hustší síto, a tím jemnější brusivo. Mezinárodní normy FEPA ( Federace evropských výrobců brusných pomůcek) udává zrnitost viz tabulka:

 Zrnitost podle FEPA

 Slovní název

 7, 8, 10, 12

 hrubá

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 hrubá

 36, 40, 46, 54, 60

 střední

 70, 80, 90, 100, 120

 jemná

 150, 180, 220, 240

 velmi jemná

 280, 320, 400, 500, 600

 zvlášť jemná

 800, 1000, 1200

 extra jemná

Zdroj: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

RECEPT NA LETNÍ ZÁVITKY

Letní závitky

Ingredience

2 balení rýžového papíru (min. 20 ks), 1 balení rýžových skleněných nudlí, 1 ledový salát, 1 svazek jarní cibulky, 400 g kuřecích prsou, 2 karotky, 1 kedlubna, 1 balení sójových klíčků, salátová okurka, kousek zázvoru, chilli paprička, rybí omáčka, limetka, sladká chilli omáčka, koriandr, máta, sůl

Postup

1. Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.

2. Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.

3. Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.

4. Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.

5. Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.

6. Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.

7. Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.

8. Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sladkou chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.

Vhodné do myčky: Ano

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky De Buyer nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.26 kg
Barva: Stříbrná
Materiál: Ocel
Rozměr: 17 cm
Délka čepele: 17 cm
Počet kusů: 1 ks
Typ produktu: Japonský a Santoku nůž
Série: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO
Margin: D
Výrobce: de Buyer
Margin-category: B

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: