Kastroly

3 položek celkem
Vysoký kastrol PURE 24 cm, stříbrná, nerezová ocel, Fissler FS86114240000
Nízký kastrol PURE 24 cm, stříbrná, nerezová ocel, Fissler FS86124240000
Vysoký kastrol PURE 16 cm, stříbrná, nerezová ocel, Fissler FS86114160000

Hrnce na pečení - malé, ale nezbytné hrnce do každé kuchyně

Co jsou to kastroly?

Kastroly jsou nízké hrnce, které lze obvykle používat na sporáku i v troubě. Jsou širší než vysoké a obvykle mají víko a dvě malá ucha. Často se jim říká nízký hrnec, kastrol, francouzská trouba nebo holandská trouba.

K čemu používáte kastrol ?

Hrnce na pečení jsou velmi univerzální a nesmí chybět v žádné kuchyni. Lze je použít pro:

  • vaření polévek, dušených pokrmů, pečení v hrnci a omáček
  • vaření pokrmů z jednoho hrnce v troubě
  • ohřívání malých porcí jídla
  • příprava jídla pro jednu nebo dvě osoby

Jaký kastrol vybrat?

Na Kulina vám nabízíme široký sortiment nízkých květináčů z různých materiálů, vyrobených spolehlivými značkami a určených pro různé styly interiérů. Pokud nevíte, jaký kastrol si vybrat, přečtěte si našeho průvodce nákupem hrnců zde a podívejte se na naše kastroly od WMFzwilling, Tefal nebo Smeg.

Náš tip: Pokud hledáte malé nízké hrnce, podívejte se na kolekci Mini od WMF, která obsahuje nízké hrnce vyrobené z vysoce kvalitního a vysoce odolného materiálu Cromargan® (nerezová ocel 18/10) a vybavené univerzálním dnem TransTherm® vhodným pro všechny typy sporáků. A vysoce lesklý povrch jistě dodá vaší kuchyni eleganci!

Jak se starat o květináče?

Víte, že většina lidí si za celý život koupí nový hrnec jen dvakrát nebo třikrát? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji než hrnce! Proto se vyplatí investovat do kvalitních hrnců a těšit se z jejich funkčnosti po mnoho let a při každém vaření. A pokud investujete peníze do kvalitního nádobí, měli byste se také ujistit, že se o své hrnce řádně staráte. Jak se starat o květináče?

  • před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že hrnce nevkládáte do myčky, pokud to není doporučeno,
  • nepoužívejte kovové nádobí, které by mohlo poškrábat povrch hrnců, ale dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní ,
  • nenechávejte špinavé hrnce přes noc nebo je dlouho namáčejte (zejména hrnce z nerezové oceli),
  • pokud se chcete zbavit skvrn na povrchu hrnců z nerezové oceli, vyčistěte je čisticím prostředkem na nerezovou ocel,
  • nečistěte hrnce s keramickým povrchem ocelovou vlnou,
  • ihned po použití vyčistěte železné hrnce a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
  • vyhněte se teplotnímu šoku, nevkládejte horké hrnce do studené vody atd.,
  • v litinovém nádobí nevařte kyselé potraviny (např. rajčata),
  • neukládejte hrnce a pánve s povrchovou úpravou na sebe, protože by mohlo dojít k jejich poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.