Klasické hrnce
Hrnce a stockpoty – nutnost v každé kuchyni
Hrnce a stockpoty jsou základním kuchyňským vybavením. Hrnce jsou také jednou z prvních věcí, které si musíte pořídit, když se stěhujete od rodičů, kupujete s partnerem nový dům nebo se stěhujete do úplně nového, se zbrusu novou kuchyní. ve kterých by vaše stará sada hrnců vypadala... ošklivě. A víte, že většina lidí si za celý život koupí sadu hrnců jen dvakrát nebo třikrát? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji! A to je důvod, proč je třeba s hrnci zacházet jako se skutečnou investicí, protože pokud se rozhodnete pro koupi kvalitního hrnce, budete se moci těšit z jeho funkčnosti a designu leta a pokud nebudete vědět, jaké hrnce vlastně potřebujete nebo jaký materiál si vybrat, přečtěte si našeho kompletního nákupního průvodce o hrncích zde. Můžete si také prohlédnout naše nejprodávanější hrnce.
K čemu potřebujete zásobní nádobu?
Zásobníky, velmi velké a hluboké hrnce jsou velmi univerzální a lze je použít pro:
- vaření polévek, vývarů atd.
- vaření velkého množství těstovin
- vaření mořských plodů ¨
- přípravu dušeného masa a pokrmů z jednoho hrnce
- vaření vody
V Kulině vám nabízíme široký výběr hrnců – velmi hluboké stockpoty, velké hrnce a menší kastrůlky vyrobené z různých materiálů, vyráběné spolehlivými značkami a určené pro různé styly interiéru. Pokud nevíte, který hrnec si vybrat, podívejte se, jaké hrnce značek jako Fissler, Zwilling nebo Eva Solo mají v nabídce.
Jak se starat o své hrnce?
Víte, že většina lidí si koupí sadu hrnců pouze dvakrát nebo třikrát během své životnosti díry? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji než hrnce! Proto se vyplatí investovat do vysoce kvalitních hrnců a užívat si jejich funkčnost po mnoho let a pokaždé, když vaříte. A pokud investujete peníze do kvalitního nádobí, měli byste se o své hrnce také správně starat. Jak se starat o své hrnce?
- před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že hrnce nevkládáte do myčky, pokud to není doporučeno,
- nepoužívejte kovové náčiní, které by mohlo poškrábat povrch vašich hrnců, místo toho používejte dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní,
- nenechávejte špinavé hrnce přes noc ani je na dlouhou dobu nenamáčejte (zejména nerezové hrnce),
- chcete-li se zbavit skvrn na povrchu nerezových hrnců, vyčistěte je čisticím prostředkem na nerez,
- nečistěte své keramické hrnce ocelovou vlnou,
- očistěte své železné hrnce ihned po použití a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
- vyvarujte se teplotnímu šoku, nevkládejte horké hrnce do studené vody atd.
- nevařte kyselá jídla (jako rajčata) v litinovém nádobí,
- nestavte potažené hrnce a pánve na sebe, protože by to mohlo způsobit poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.