Kuchařské nože

92 položek celkem
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV305225
Kuchařský nůž ZEN 20 cm, černá, Yaxell
4 590 Kč
YAX35500
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell YAX37200
Čínský kuchařský nůž Twin Pollux Zwilling 18 cm
2 470 Kč
ZW30795180
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
1 099 Kč
WM1874666030
177332 177332 sebrakoksmes lr1 vrijstaand
1 856 Kč
FORGEDSDV623378
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
4 390 Kč
GUDEE80521
145325 kucharsky nuz kineo wmf 15 cm
1 578 Kč
WM1896166032
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 859 Kč
WU456220
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 760 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 270 Kč –11 %
2 903 Kč
ZW31021201
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
3 010 Kč –26 %
2 199 Kč
ZW31071201
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
177164 3 kucharsky nuz dick ze serie red spirit v delce 21 cm 430cfec933c5108596dd043bdf5e406f
2 619 Kč
FDCK8174721
210541 kucharsky nuz ran plus 20 cm cerna yaxell
5 790 Kč
YAX36600
Kuchařský nůž SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 20,5 cm DNGRKH205
Kuchařský nůž Crafter Wüsthof 16 cm
5 110 Kč
WU1010830116
Kuchařský nůž Victorinox dřevo 18 cm
1 370 Kč
VN5520018
Čínský kuchařský nůž Gourmet Zwilling 18 cm
2 140 Kč –23 %
1 640 Kč
ZW36112181
Kuchařský nůž 16 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 670 Kč –27 %
1 948 Kč
ZW31071161
M805 21
4 475 Kč
GUDEM80521
36600G YAX36600G
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž