Kuchařské nože

14 položek celkem
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
Kuchařský nůž 26 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 890 Kč –15 %
3 270 Kč
ZW31021261
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 270 Kč –11 %
2 903 Kč
ZW31021201
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
3 010 Kč –26 %
2 199 Kč
ZW31071201
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 859 Kč
WU456220
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 18 cm
1 859 Kč
WU1035044818
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 23 cm
1 989 Kč
WU456223
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 16 cm
1 589 Kč
WU1035044816
Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Pure
3 100 Kč –15 %
2 609 Kč
ZW33601201
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 419 Kč
WU4596016
Kuchařský nůž 18 cm Classic WÜSTHOF
2 889 Kč
WU458218
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
210919 kucharsky nuz kappa 21 cm stribrna gude
3 900 Kč
GUDE80521

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž