odpocet
3 dny
16 hodin
38 minut
13 sekund

Kuchařské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
115 položek celkem
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
Kuchařský nůž Crafter Wüsthof 16 cm
4 769 Kč
WU1010830116
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
940 Kč
LAGSDV-301289
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–37 %
1 596 Kč
2 555 Kč
ZW1020443
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV305225
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
–6 %
1 479 Kč
1 579 Kč
WM1896156032
Nůž na chléb FK2 Chef de Buyer 21 cm
2 869 Kč
DB428121
Čínský kuchařský nůž 18 cm ZWILLING® Pro
4 045 Kč
ZW38419181
177164 3 kucharsky nuz dick ze serie red spirit v delce 21 cm 430cfec933c5108596dd043bdf5e406f
2 620 Kč
FDCK8174721
the knife damast GUDEDAG88826
Kuchařský nůž 26 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 270 Kč
ZW31021261
Kuchařský nůž SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 20,5 cm DNGRKH205
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 903 Kč
ZW31021201
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
181109 181109 kucharsky nuz amici wusthof 20 cm 1
6 099 Kč
WU1011300120
Kuchařský nůž se širokou čepelí 16 cm ZWILLING® Pro ZW38405161
Kuchařský nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN Dellinger 20,5 cm DNGRKH172
145325 kucharsky nuz kineo wmf 15 cm
1 578 Kč
WM1896166032
Kuchařský nůž Victorinox plast 22 cm
1 199 Kč
VN5200322
Kuchařský nůž Gourmet Zwilling 20 cm
–7 %
1 515 Kč
1 634 Kč
ZW36111201
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
1 100 Kč
WM1874666030
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž