Kuchyňské kleště a pinzety

4 položek celkem
Kuchařská pinzeta 16 cm de Buyer
299 Kč
DB423815
Kuchařská pinzeta zahnutá 16 cm de Buyer
282 Kč
DB423915
176879 pinzeta na rybi kosti c6986bf86da49e6fcc1ea0db441aaf47
540 Kč
FDCK9015413

Kuchyňské kleště - univerzální nástroj pro různé kulinářské práce

K čemu slouží kuchyňské kleště?

Kuchyňské kleště jsou nástroje pro zvedání, obracení nebo přenášení pokrmů z pánve nebo grilu na talíř. Rukojeti slouží k přitlačení obou kleští k sobě, čímž se vytvoří tlak, který umožní uchopení předmětu.

Jaké jsou typy kuchyňské kleště?

Kleště jsou navrženy tak, aby při servírování a vaření udržovaly ruce v bezpečí před teplem a mimo dosah potravin. Existuje několik typů kleští, které odrážejí jejich možné použití, z nichž některé jsou uvedeny níže.

  1. Kleště na salát: Saláty se tradičně míchají a podávají pomocí lžíce na salát a vidličky. Jiným způsobem, jak salát servírovat na talíře, je použití kleště na salát , které se hodí zejména tehdy, když se salát skládá hlavně ze... salátu. Skvěle vypadají při zahradním grilování.
  2. Kleště na těstoviny: Kleště na těstoviny, často známé jako kleště na špagety, mají dlouhé, zubaté konce, které usnadňují uchopení, přehazování a podávání lepkavých nudlí. Můžete je umístit na těstovinový bufet, aby si hosté mohli bez námahy naservírovat vydatné porce jakéhokoli druhu těstovin. Další časté použití kleští na těstoviny je snadné vyklopení a servírování salátů.
  3. Pinzeta na pokovování: Pinzeta na plátování, známá také jako přesná pinzeta, je pinzeta s pinzetovým designem, která se používá k přesnému plátování jemných příloh a pokrmů. Mají buď rovné, zahnuté, nebo odsazené konce z nerezové oceli, které uživatelům umožňují lepší kontrolu nad choulostivými pokrmy a složitými úhly.
  4. Užitkové kleště: Kleště pro užitkové účely jsou univerzální kleště, které lze použít jako servírovací kleště u bufetu nebo salátového baru nebo jako kleště na vaření v kuchyni. S těmito kleštěmi můžete snadno manipulovat se zeleninou, například chřestem, otáčet maso na hořáku a vyndávat pokrmy z fritéza.
  5. Kleště na grilování: Kleště na grilování mají delší násady, které chrání uživatele před žhavými plameny grilu při uchopování a obracení masa, ryb a zeleniny. Zatímco rukojeti jsou často potaženy materiálem, který nevede teplo, aby chránil ruce uživatele, ramena jsou obvykle vyrobena z nerezové oceli, aby odolala intenzivnímu teplu grilů a udíren. Můžete si také prohlédnout další nářadí na grilování, které máme v nabídce.

Na Kulina najdete velký výběr různých typů kuchyňské kleště od uznávaných značek, jako jsou např de Buyer, Dellinger, a WMF v obchodech Kulina. Můžete se také podívat na naši nabídku dalších servírovacích příborů a kuchyňských obraceček.