Kuchyňské mašlovačky a metličky

16 položek celkem
Šlehací metla GÖMA de Buyer 40 cm
1 019 Kč
DB261040
Metlička na pečení INGENIO K2072414 Tefal
369 Kč
TEFK2072414
Šlehací metlička Ingenio Tefal
319 Kč
TEFK2071714
Silikonová mašlovačka de Buyer 19,5 x 3 cm
259 Kč –15 %
219 Kč
DB480700N
212752 metla original profi 25 cm stribrna nerezova ocel fissler FS084028250000
212782 metla original profi 20 cm stribrna nerezova ocel fissler FS084028200000
212779 metla original profi 25 cm mala stribrna nerezova ocel fissler FS084028040000
OXO3128500 1
510 Kč
OXO3128500
LEKUE TOOLS 2 44
290 Kč
LKL0207018V28U220
Metla z nerezové oceli INGENIO K1181714 Tefal
419 Kč
TEFK1181714
OXO74291 1
311 Kč
OXO74291
OXO11362100 1
249 Kč
OXO11362100
OXO1050058 1
376 Kč
OXO1050058
Metla GREEN TOOLS 28 cm, zelená, silikon, Eva Solo
480 Kč
ES531544

Štětce na cukroví - dodají vašemu pečivu požadovaný šmrnc

Co je to štětec na pečivo?

štětec na pečivo je kuchyňské náčiní, které se používá k roztírání tekutin, jako je žloutek, rozpuštěné máslo, glazury a marinády, a k mazání potravin. Cukrářské štětce mají dřevěnou nebo plastovou rukojeť a štětiny jsou buď přírodní, nebo silikonové (silikonové štětce jsou asi nejoblíbenější).

Na adrese Kulina, nabízíme široký výběr prvotřídních cukrářských štětců od mnoha známých výrobců, mezi něž patří např de Buyer, Zwilling a WMF.

K čemu můžete použít štětec na pečivo ?

Cukrářské štětce se používají k potírání koláčů, dortů nebo jiného pečiva rozšlehaným vejcem, k utěsňování okrajů raviol nebo knedlíků, . Lze ji také použít k polevě koláče sladkou polevou nebo jednoduchým sirupem (na polevu je lepší použít cukrářská špachtle).

Můžete jím také potírat krůtí či jinou pečeni nebo potírat grilované maso BBQ omáčkou. Další nástroje potřebné ke grilování najdete v naší sbírce BBQ náčiní.

štětec na pečivo lze také namočit do vody a použít ho ke stírání krystalků cukru ze stěn hrnec na omáčku při výrobě domácího karamelu nebo cukroví.

Jaké jsou typy cukrářských štětců?

Na Kulina je k dispozici mnoho různých typů cukrářských štětců:

  • Štětce s přírodními štětinami: přírodní štětiny s větší pravděpodobností vytvoří rovnoměrnou vrstvu rozpuštěného másla nebo glazury bez šmouh, tyto štětce jsou složeny ze silikonu nebo nylonu. Jsou jednoduché na údržbu a odolné vůči vysokým teplotám. Dřevěné štětce na pečivo s přírodními štětinami nelze mýt v myčce nádobí.
  • Silikonové štětce: silikonové štětce jsou v posledních letech stále oblíbenější než štětce z přírodních štětin. Jsou odolnější, lze je mýt v myčce nádobí, snadno se čistí a nedrží se v nich vůně ani pachy.
  • Kartáče s dlouhou rukojetí: Tyto štětce mají delší rukojeti, které usnadňují dosah do trouby, a jsou tak ideální pro polévání masa a pečiva v troubě marinádami, omáčkami nebo glazurami.