Vážení a měření
70 položek celkem
Vážení a měření - význam přesného vážení a měření v kuchyni
Je důležité zvážit ingredience, abyste zajistili poměr uvedený v receptu. Na stránkách Kulina najdete mnoho různých měřicích nástrojů pro sledování hmotnosti, objemu a teploty pokrmů a přísad, jako jsou např.:
- kuchyňské váhy
- potravinářské teploměry
- kuchyňské odměrky a džbány
- časovače vajec
Proč bych měl vážit a odměřovat ingredience?
Při vaření je důležité vážit a odměřovat suroviny z několika důvodů, z nichž některé jsou uvedeny níže:
- Zlepšete své výsledky vaření - Recepty obsahují přesné váhy a poměry ingrediencí z nějakého důvodu. Použití jiného než doporučeného množství může mít na jídlo zásadní vliv. Například koláč, do kterého bylo přidáno příliš mnoho mouky, může být příliš hustý a suchý.
- Přesnost - kuchyňské odměrky , jako jsou kuchyňské odměrky nebo džbány, lze použít k rychlému a přesnému odměření ingrediencí a zajistit, aby každá várka konečného výrobku chutnala stejně
- Pohodlí a jistota - od hrnců se můžete snadno vzdálit nebo dokonce opustit kuchyň, stačí použít pouhý kuchyňská minutka sledovat, jak dlouho se jídlo vaří a kdy se k němu vrátit.
- Kontrola porcí a kalorií - kuchyňské váhy a měřicí přístroje vám pomohou sledovat porce, které sníte, a dodržovat dietu. Můžete také sledovat, kolik cukru nebo sacharidů denně sníte.
- Vaření bez plýtvání - vážení ingrediencí vám také pomůže zabránit plýtvání potravinami
- Bezpečnost - kontrola teploty potravin je zásadní pro jejich bezpečnost při konzumaci. Za tímto účelem vám nabízíme fantastický výběr kuchyňských teploměrů.