Akce týdne: Čokoláda a spol.!

Je opravdu třeba říkat více? Kdo by nemiloval čokoládu? Ať už jde o čokoládu samotnou, čokoládové dorty, čokoládové soufflé nebo zmrzlinu, všechny tyto pochoutky vykouzlí úsměv na tvářích většiny z nás. Není divu, že si mnoho lidí dopřává čokoládu za odměnu. Léto se tento rok úplně nevyvedlo, často prší, tak co si zlepšit náladu upečením lahodného čokoládového dezertu? A pokud preferujete jiné dezerty, i pro vás jsme něco připravili!
Tento týden pro vás máme v akci tu nejkvalitnější čokoládu, kterou používají i profesionální mistři cukráři!

          Tato značka byla založena již roku 1911 Octaafem Callebautem v obci Wieze, na severu Belgie a od té doby je považována za tu nejlepší belgickou čokoládu. Jako jedni z mála výrobců čokolády si sami vybírají, praží a melou kakaové boby a celý proces výroby je tak pod pečlivým dohledem. Očekávejte tedy jen tu nejlepší kvalitu, kterou si nyní pořídíte s výraznou slevou! A navíc jen u nás si můžete vybrat z různě velkých vakuových balení.

          V roce 1922 založil francouzský cukrář Albéric Guironnet v údolí řeky Rhóny (Rhone Valley - Valrhona) výrobnu čokolády s cílem vytvořit čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin a s těmi nejlepšími vlastnostmi pro přípravu lahodných pralinek a dezertů. Valrhona vlastní několik plantáží například ve Venezuele či Dominikánské republice a pěstuje na nich několik druhů těch nejchutnějších kakaových bobů. Čokoládu sami vážíme a vakuově balíme do menších sáčků, a tudíž si u nás vyberou i příležitostní kuchaři, kteří nespotřebují vícekilová balení, v nichž
se tyto čokolády běžně prodávají. Ochutnejte a přesvědčte se sami o delikátnosti této čokolády!

 

          Když už jsme zlevňovali čokolády, dostali jsme chuť i na další sladkosti. Proto jsme snížili také cenu u vybraných marmelád Bonne Maman. Bonne Maman v překladu znamená Dobrá máma a všechny tyto džemy opravdu chutnají jako od maminky. Snad až na fíkový. Neumím si představit, že by moje maminka kdy dělala džem z fíků. A nakonec jsme přidali i balíček plný sladkostí.

 

          Čokoláda vás neláká? I na vás jsme mysleli a připravili jsme recept na tento jednoduchý a lahodný dezert. Ale nejprve, co si vlastně pod pojmem Crème brûlée představit? Je to lahodný smetanový dezert s křupavou krustou ze zkaramelizovaného cukru na povrchu. Skládá se jen ze 4 ingrediencí a proto je důležité, aby všechny byly opravdu kvalitní. Potřebujete tedy jen smetanu s vysokým obsahem tuku, žloutky raději z domácích vajec, cukr a vanilkový lusk. Nesnažte se lusk nahradit vanilkovým cukrem, nikdy nedosáhnete stejného výsledku. K přípravě také potřebujete malé zapékací misky zvané "ramekin" a skvělým pomocníkem je i flambovací pistole, kterou můžete použít i na přípravu mnoha dalších dezertů.