odpocet
6 dní
6 hodin
29 minut
18 sekund

Nože na chléb a pečivo

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
10 položek celkem
Vhodné do myčky Zrušit filtry
147779 nuz na chleb 20 cm zwilling pro
–12 %
2 437 Kč
2 772 Kč
Promo
ZW38406201
Nůž na chléb 20 cm Classic WÜSTHOF
–15 %
2 234 Kč
2 629 Kč
Promo
WU4149
4143a
1 329 Kč
WU1035045720
Nerezový nůž na chléb ICE FORCE K2320414 Tefal 20 cm
–20 %
359 Kč
449 Kč
Promo
TEFK2320414
Nerezový nůž Chef ICE FORCE K2320214 Tefal 20 cm
–20 %
376 Kč
471 Kč
Promo
TEFK2320214
Nůž na chléb 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
–15 %
2 685 Kč
3 159 Kč
Promo
WU4166020
Nůž na chléb PROFESSIONAL "S" ZWILLING
–10 %
2 375 Kč
2 660 Kč
Promo
ZW31026201
210901 6 nuz na chleba kappa 21 cm stribrna gude
–15 %
2 805 Kč
3 300 Kč
Promo
GUDE43021
Nůž na pečivo Twin Grp Zwilling 11 cm
–15 %
339 Kč
399 Kč
Promo
ZW38726110
211009 1 nuz na chleba alpha pom 32 cm cerna gude
–15 %
5 695 Kč
6 700 Kč
Promo
GUDE143132RL

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž